Uudet tuulet Instagrammissa ja kevään liito-oravat

0

Uuden tyyppistä julkaisua blogiin sekä Instagrammiin

Monet teistä seuraajistani on huomannut, että muutin maaliskuun lopussa Instagrammin julkaisutyyliä. Te, jotka ette ole Instassa – tämä on teille hyvä juttu.

Välillä on pakko muuttua ja nyt muutamia viikkoja myöhemmin olen tyytyväinen, että tein muutoksen. Päätin tehdä mitä haluan vaikka se ei ulkoasullisesti ehkä miellytä samalla tavalla silmää eikä ole visuaalisesti niin “edustava”.

Tämän muutoksen myötä otan myös blogiin käyttöön uuden “Insta-yhteenvedon” eli kokoan aihekokonaisuudet yhden blogin alle sitä mukaan, kun niitä syntyy. Osa julkaisuista jää vain Instragrammiin, jos ne eivät liity useamman julkaisun kokonaisuuteen niin kuin tämä liito-oravien kevät.

Aika

Toinen syy on myös aika. Haluan jatkossakin tuottaa blogiin sisältöä tasaisesti, mutta se vie paljon aikaa. Tämä säästää varmuudella hieman aikaa arjestani ja pystyn tekemään mielenkiintoista sisältöä tasaisesti.

Julkaisut talteen

Kolmas syy on, että haluan nämä julkaisut talteen sisältöineen, että ne ovat tämän jälkeen löydettävissä myöhemminkin helposti blogistani avainsanojen ja kategorioiden avulla sekä hakukoneiden saatavilla kokonaisuudessaan.

Kaikki eivät ole Instassa

Neljäs on ettei kaikki käytä Instagrammia, joten he näkevät julkaisut jatkossa täältä (esim. oma isäni).

 

 

Uuden alku?

Oma Instagram on ollut viime vuodet portfolio, kolmen suoria. Olen julkaissut aiheita kerralla ja useat kuvat ovat olleet myös arkistosta. Tämän myötä en ole pystynyt jakamaan sisältöä, mitä olen välillä halunnut. Toisaalta en ole halunnut rikkoa “portfoliotani”.

Nyt on sen aika. Rikon sen omalla naamallani.

Jatkossa olisi ajatus julkaista ajankohtaisia kuvia, tarinoita ja kokonaisuuksia. Osassa kuvauksissa julkaisussa on pakko pitää suojaava viive aiheeseen tai kohteeseen liittyen. Enemmän mukaan itse tekemistä ja epäonnistumisia.

Kuvauspaikkoja on myös pakko varjella. Tämä on haastavinta, kun haluaisi näyttää BTS materiaalia, mutta valitettavasti korppikotkat lentää heti kuvauspaikoille, jos niitä näyttää liian laajasti.

Edellämainituista johtuen kaikki ei tule tulemaan julki tapahtumajärjestyksessä.

Miltä tämä kuulostaa?

Liito-oravien kevät 2023

 

Huomioikaa, että julkaisuissa useita kuvia sekä videoita eli oikeasta reunasta pikkunuolella pääsee selaamaan julkaisun kuvat

Liito-oravien perässä

Julkaisin tänään blogin eläinten jäljityksestä sekä etsimisestä. Viime keväänä kirjoitin vastaavan liito-oravista. Tämä on taustalla tehtävää hiljaista työtä.

Lopputalvi on mielestäni hyvää aikaa kartoittaa aktiivisia reviirejä sekä koloja.

Löysin tänä vuonna kolme hyvin papanoitua puuta. Yksi niistä oli kuvauksellisin. Se on puu, minkä alta kuvasarjan kuvat 2, 3 ja 4 on otettu. Kuvissa näkyy hyvin tuoretta virtsaa sekä papanoita.

Tämä puu oli selkeästi väijymisen arvoinen. Viimeisen kuvan otin kertomaan ympäristöstä, missä ne asuvat.

Söpöysvaroitus!!!

Liito-oravien riiaskausi on käynnissä ja tämä äärettömän söpö kaveri oli vastassa minua, kun menin seuraavana iltana tarkastamaan koloa, miltä löysin edellisenä päivänä papanat sekä tuoretta virtsaa.

Hän istui oksalla ja odotti. Odottaessaan aika kävi pitkäksi ja hieman haukotutti. Ja toki, pitihän turkki laittaa kuntoon iltaa varten.

En ole kuvannut videota paljoa todella pitkillä milleillä, mutta tässä oli hyötyä 800mm telestä sekä kameran sisäisestä rajaustilasta tuoden käyttöön jopa 1280mm videokuvaukseen.

Onko rouva kotona?

Liito-orava siirtyy aikansa odotelleensa pesän edessä pesäaukon suulle ja selkeästi yrittää saada sieltä toista liitistä ulos. Tulkitsin, että tässä on koiras, joka on kosiomatkalla.

Heti toista liitistä ei tullut ulos, mutta hetken päästä tuli. Pesässä oli myös kolmaskin orava. Oliko hän jo varattu?
.

Liito-oravien riiauksen huipennus.

Oikeassa paikassa oikeana iltana. Kaksi vuotta vierähti edellisestä liito-oravien parittelun dokumentoinnista.

On se kyllä aina yhtä nopeaa ja puuhastelua, mutta nyt sitä kesti aika tovin. Otin alkuun muutaman videon, mutta sitten hakeuduin parempaan kulmaan ja parempiin valo-olosuhteisiin jatkamaan kuvausia. Julkaisen tässä nyt vain videot ja jätän lopun toistaiseksi mielikuvituksen varaanm

Nämä jatkokuvaukset tehtiin sitten ihan äärirajoilla 400mm optiikalla aukon ollessa f/2.8, suljinaika 1/40 ja iso 25600. Tarkennus meni pääosin käsin.
Kyllä nykypäivän tekniikka mahdollistaa, kun siitä osaa ottaa tehot irti.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!