Home Luontokuvaus Ground pod KELKKA – maajalusta

Ground pod KELKKA – maajalusta

70,00 75,00 

Suunnittelin itselleni keväällä 2021 toimivan ground podin ja tein siitä prototyypin. Se muodostautui toimivaksi ja herätti kiinnostusta lähipiirissä. Siitä inspiroituna stressiterapiana sateisena päivänä valmistin muutaman extran. Nimeksi se sai kelkan jalasten mukaan.

Kelkasta on kaksi eri versiota, 27 mm ja 57 mm korkeat versiot. Tälle korkeudelle tulee kiinni kuula-, videopää tai kiikku*.


Useimmissa kuvissa on KELKKA 57. Matalampi malli Kelkka 27 eroaa ulkonäöllisesti siten, että jalasten välinen silta on kiinnitetty suoraan putkien päälle, eikä siinä ole pystytolppia.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

KELKKA – DIY GROUND POD

Kelkka on käsin tehty ground pod matalan kuvakulman kuvauksiin. Kahdella jalaksella tukea maasta ottava Kelkka sopii vaihtelevaan maastoon eikä ole niin kiikkerä kuin ”lautanen” tai muu levymäinen ground pod ratkaisu.

Jokainen Kelkka on uniikki, koska ne on tehty käsin ruuvipenkissä, rautasahalla ja käsiporakoneella. Ne kuitenkin koostuvat samoista osista ja mitoista, joten täysin erilaisia ne eivät ole. Keskellä on 3/8 jalustakierre kamerapäälle, mitä kukin haluaa käyttää.

Alumiiniputket liukuvat hyvin maastossa vaikka alla pyöreäkantaiset pultit. Kelkkaa voi käyttää poikittain tai pitkittäin. Liu’uttaminen sulavasti onnistuu vain jalasten suuntaisesti pitkittäin. Voit siis ryömiä maastossa eteenpäin työntäen Kelkkaa edessä, tämä ei onnistu spagaattiin vedetyn kolmijalan kanssa.

Käyttöympäristö

Kelkan käyttöympäristö on kaikki melko tasainen tai upottava maasto. Nurmikko, hiekkarannat, muta, savi, lumi, metsän pohja ym. missä maasto pystyy mukautumaan jalaksiin. Kalliolla tai kivikossa Kelkka ei ole ehkä parhaimmillaan, mutta varmasti sielläkin löytyy vakaa kohta.

Rantavedessä upotettuna jalakseen voi mennä vettä, mutta jalaksen päästä tulppa irti ja vedet ulos.

 


Tekniset tiedot:

Korkeus: 
Kelkka 57: 57 mm
Kelkka 27: 27 mm

Jalaksien pituus: 40 cm

Leveys: 24,5 cm

Kierre: 3/8 eli isompi jalustakierre mikä yleisin kuulapäissä. Hitsattu kiinni keskelle.

Väri: Musta, mikä lähinnä muodon vuoksi kuviin. Maali ei pysyne käytössä pitkään.

Paino: 700-750 grammaa

* Rajoitus malli 27: Osassa kiikuista horisontaalinen säätövipu tulee niin matalalle ja kauas, että osuu jalaksen muttereihin. Ainakin Benro GH-2 toimii uudistetun malli 27:n kanssa. Ongelman voi jossain tapauksissa ratkaista viilalla, mutta suositellaan otettavaksi malli 57. Jos ei ole ihan varma.


Saatavuus:

Kelkka ground podien saatavuus rajoitettua. Jos malli loppu varastosta, niin ennakkovarauksella tuomas@luontokuvina.fi pääsee jonoon. Yksittäisten Kelkkojen valmistus ei ole kannattavaa, mutta ennakkovarauksien kautta jonoon ja jonon purkaminen kerralla sadepäivänä pois.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Mitat Ei saatavilla/-tietoa
Malli

Kelkka 27, Kelkka 57