Home Luontokuvaus Ground pod KELKKA – maajalusta
Ale!

Ground pod KELKKA – maajalusta

50,00 75,00 

Suunnittelin itselleni keväällä 2021 toimivan ground podin ja tein siitä prototyypin. Se muodostautui toimivaksi ja herätti kiinnostusta lähipiirissä. Ground pod on ollut verrattain suosittu luontokuvaajien keskuudessa ja sitä on saatavilla rajoitetusti käsityönä tehtyä.

Kelkasta on kaksi eri versiota, 27 mm ja 57 mm korkeat versiot. Tälle korkeudelle tulee kiinni kuula-, videopää tai kiikku.

Uusi erä tullut varastoon 11/2023, koko erä uusittua Kelkka 27 v2:sta.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

KELKKA – DIY GROUND POD

Kelkka on käsin tehty ground pod matalan kuvakulman kuvauksiin. Kahdella jalaksella tukea maasta ottava Kelkka sopii vaihtelevaan maastoon eikä ole niin kiikkerä kuin “lautanen” tai muu levymäinen ground pod ratkaisu.

Jokainen Kelkka on uniikki, koska ne on tehty käsin ruuvipenkissä, rautasahalla ja käsiporakoneella. Ne kuitenkin koostuvat samoista osista ja mitoista, joten täysin erilaisia ne eivät ole. Keskellä on 3/8 jalustakierre kamerapäälle, mitä kukin haluaa käyttää.

Alumiiniputket liukuvat hyvin maastossa. Kelkkaa voi käyttää poikittain tai pitkittäin. Liu’uttaminen sulavasti onnistuu vain jalasten suuntaisesti pitkittäin. Voit siis ryömiä maastossa eteenpäin työntäen Kelkkaa edessä, tämä ei onnistu spagaattiin vedetyn kolmijalan kanssa.

Kelkka 27 v2

Uudistetussa 11/2023 syntyneessä versiossa välisillan kiinnitys on muutettu niin, että jalasten pohjaan ei tule enää pyöreäkantaisia pultteja. Näin liukuvuus ja virtaviivaisuus tuotteessa on saatu parhaimmilleen.

Uusi kiinnitystapa mahdollistaa myös kaikkien kiikkujen käytön ongelmitta.

 

Käyttöympäristö

Kelkan käyttöympäristö on kaikki melko tasainen tai upottava maasto. Nurmikko, hiekkarannat, muta, savi, lumi, metsän pohja ym. missä maasto pystyy mukautumaan jalaksiin. Kalliolla tai kivikossa Kelkka ei ole ehkä parhaimmillaan, mutta varmasti sielläkin löytyy vakaa kohta.

Rantavedessä upotettuna jalakseen voi mennä vettä, mutta jalaksen päästä tulppa irti ja vedet ulos.

 


Tekniset tiedot:

Korkeus: 
Kelkka 57: 57 mm
Kelkka 27: 27 mm

Jalaksien pituus: 40 cm

Leveys: 24,5 cm

Kierre: 3/8 eli isompi jalustakierre mikä yleisin kuulapäissä. Hitsattu kiinni keskelle.

Väri: Musta, mikä lähinnä muodon vuoksi kuviin. Maali ei pysyne käytössä pitkään.

Paino: 700-750 grammaa

 


Saatavuus:

Kelkka ground podien saatavuus rajoitettua. Jos malli loppu varastosta, niin ennakkovarauksella tuomas@mediapeikko.fi pääsee jonoon. Yksittäisten Kelkkojen valmistus ei ole kannattavaa, mutta ennakkovarauksien kautta jonoon ja jonon purkaminen kerralla sadepäivänä pois.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Mitat Ei saatavilla/-tietoa
Malli

Kelkka 27v2, Kelkka 57, Kelkka 27v2 hieman vinopultti