Turkoosi säihkylintu lumen keskellä

0

Kuningaskalastaja (Alcedo atthis) lumisessa maisemassa

Pyöräretkellä kuningaskalastaja ei onnistunut, mutta nyt helmikuun 17-18 päivien välisenä yönä lunta tuli taas reippaasti. Lämpötilan ollessa nollassa märkä lumi tarttui hyvin puihin. Tietyinenlainen kuva on pyörinyt mielessä, mutta se vaatii oikeanlaisen sään, olosuhteet ja kuvausrauhan. Kuva itsessään ei toki viimeistä vaadi, mutta kuvaaja vaatii.

Menin aamusta katsomaan kunkkua ja se löytyikin heti. Pääsin kuvaamaan lintua rauhassa, ketään muita ei ollut paikalla. Ehkä huono sää piti kuvaajat kotosalla. Pakko myöntää, että oli lumi kyllä hieman märkää. Helmikin osasi käyttäytyä (ei itsestään selvyys).

Kunkku vaihteli asentoa sillan vieressä oksalla ja siitä sai hyvin kuvattua lintua samasta tasosta telejatkeen kanssa (800mm).

Sillalta kuvatessa mietin, että tästä alkanut tulla paha tapa, jo kolmas kerta täällä tänä syys-talvikautena. No onneksi se on silti vähemmän kuin joidenkin viikkokäynnit eikä lintuakaan ole kerran näkynyt vai alkaisiko tämä lintu jo menettää suosiotaan?

Siinä samassa koira sai rapsutuksia pulkkailevalta juniorilta ja juniorin ulkoiluttaja pääsi bongaamaan kunkusta eliksen.

Tässä kuvassa kokeilin kahta telejatketta, mutta lumisade ja huono valo heikensi laatua. Pitää tehdä testejä tästä kombosta paremmissa olosuhteissa. Kyllä se silti taitaa vain olla käyttökelpoinen yhdistelmä.

Luminen kuningaskalastaja maisemassa

Yllä oleva kuva on sinne päin, mitä lähdin hakemaan. Se on otettu 800 millillä ja hieman rajattu jälkikäteen. Ajatus oli saada lintu kaukaa kuvattua täysin talvisessa miljöössä.

Ennen kuin ehdin tätä paikkaa edes kunnolla sommitella lintu yritti kalastusta ja vaihtoi oksaa samalla, tilanne oli siinä. Tässä olisi ollut tuhannen taalan paikka hoitaa homma kerralla kotiin.

Yhden kalan kunkku nappasi varmuudella, vaikka useamman kerran yritti. Me poistuimme lounaalle.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!