Valokuvanäyttely ja luontopolku kertovat liito-oravan elämästä Espoossa

Naapurini liito-orava -valokuvanäyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 9.3.-1.5.2022. Se vie katsojan liito-oravan salaperäiseen elämään hämärässä kaupungin metsässä. Luontotalon uudella Liito-oravan matkassa -mobiililuontopolulla pääset katsomaan, millaisessa metsässä Espoon nimikkoeläin viihtyy.

Valokuvaajat Paul Stevens, Emilia Milonoff ja Tuomas Heinonen kertovat kuvillaan tarinan yhdestä espoolaisesta liito-oravaperheestä: ”Haluamme tuoda kaupungin asukkaille ja päättäjille henkilökohtaisen kokemuksen liito-oravasta, joka voi olla heidän naapurinsa. Toivomme kuviemme saavan liito-oravan tuntumaan lajilta, jota haluaa suojella.”

Liito-oravat ovat sopeutuneet liikkumaan yöaikaan. Kaikki näyttelyn kuvat liito-oravanaarasta ja sen kolmesta poikasesta on otettu auringonlaskun jälkeen. Kuvista välittyy hämärän metsän tunnelma, sillä niiden ottamisessa on käytetty vain luonnon valoa. Valokuvaajien tekemässä isokokoisessa kuvakirjassa kerrotaan kuvausjakson tapahtumista ja liito-oravan käyttäytymisestä.

Luontotalon lähimetsissäkin elää liito-oravia. Liito-oravan matkassa -luontopolulle lähdetään luontotalon pihasta. Noin kilometrin pituisella reitillä on seitsemän rastia, joilla pääset eläytymään liito-oravan elämään kaupungissa. Voit sukeltaa liito-oravan maailmaan omalla mobiililaitteellasi QR-koodin kautta millä vain rasteista.

Näyttelyssä ja luontopolulla kerrotaan myös siitä, miten uhanalaisia liito-oravia suojellaan kasvavassa kaupungissamme. Naapurini liito-orava -näyttely on yksi ”Espoo 50 vuotta kaupunkina” -juhlavuoden tapahtumista.

Luontotalo on avoinna maaliskuussa ma-pe klo 9-15 ja su klo 10-16.

Huhtikuusta 1.4. alkaen ma-pe klo 9-16 ja la-su sekä arkipyhinä klo 10-16.

Vapaa pääsy.

Café Elfvik on avoinna arkipyhinä ja viikonloppuisin luontotalon aukioloaikoina.

Luontotalossa ja kahvilassa noudatetaan voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita.

 

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!