Vuosi 2011 paketissa

Taas on yksi vuosi räpsimistä takana ja on aika tehdä pientä yhteenvetoa miltä vuosi näytti.

Kotisivut:
– Uniikkien kävijöiden määrä kasvoi jälleen. Laskurin mukaan 39512 kävijää vieraili sivuilla. Vertailuksi 2010 vastaava luku oli 27525.
– Käyntejä näistä osoitteista tehtiin 78912 kappaletta. Viime vuonna luku oli 76258, joten 2010 vuonna kävijät palasivat useammin.
– Hakusanat Top 3: 1. samyang 3027 kpl 5.9 % 2. canon 2731 kpl 5.3 % 3. tuomas 1703 kpl 3.3%
– Keväällä oli viritteillä pientä kuvapankkia sivuille, mutta jokin bitti meni poikittain ja softa lopetti toiminnan. En sitä lähtenyt korjaamaan, koska en ollut siihen edes tyytyväinen. Syksyllä sitten eri ohjelmalla rakensin uuden kuvapankin, joka ainakin toistaiseksi on pystyssä.
– Pieniä päivityksiä syntyi sivuille vuoden mittaan

Retket:
– Alkuvuosi meni tyypilliseen tapaan Jurmossa ja Utössä retkeilen. Upea luminen ja jäinen talvi tarjosi toinen toistaan hienompi reissuja ja kuvia.
– Elokuussa viikko Jurmossa Arton kanssa. Loistava viikko kuvauksellisesti säiden puolesta. Kuvaustavoite saavutettiin.
– Joulukuussa ei lunta näkynyt, mutta Utössä oli komea myrsky kun kävimme siellä yhden viikonlopun viettämässä
– Tänä vuonna ei ulkomaille keretty

Kuvamyynti:
Kuvamyynti kasvoi edellisestä vuodesta jälleen. Kuvatoimistojen kautta liikkui kuvia, mutta myös suorat asiakas yhteydenotot kasvoivat hyvin.

Vuoden ensimmäinen kuvamyynti
Vuoden viimeinen kuvamyynti

Näyttelyt:
– Saaristomeren talvi näyttelyni kiersi kolmessa paikassa vuoden aikana. Näyttely aloitti kierron helmikuussa Tapiolan kirjastossa Espoossa. Koko kesäkausi kesä-elokuu Utössä Hannan kahvilassa sekä joulukuun vielä Entressen kirjastossa Espoossa. 2012 vuodelle ei ole vielä näyttelypaikkoja sovittu. Tämän suhteen olen ollut vähän laiska.
– Suomenojan luonto yhteisnäyttelymme on kiertänyt sitäkin vauhdikkaammin paikasta paikkaan ja kierto jatkuu pitkälle 2012 vuoteen.

Projektit:
– Suomenojan luonto kuvausprojekti vei tosi paljon aikaa keväältä ja alkukesästä sekä sitten työllisti tietokoneen ääressä sitäkin enemmän loppu vuoden. Tästä projektista ei voi kun olla tyytyväinen.
– Saaristomeren talven kuvaaminen jatkui edelleen vaikka näyttely olikin kasassa.
– Vedenalaiskuvailun harjoittelua. Hyviä kuvia syntyi, mutta vielä on pitkämatka käytävänä.

Mitä vuonna 2012:
– No tietenkin Suomenojaa. Arkistojen täyttämistä muilta kuin lintujen osalta alueelta sekä liikkuvaa kuvaa. Tosin linnut ovat edelleen pääkohteena keväällä.
– Retkiä Saaristomerelle vailla sen suurempaa tarkoitusta. Hyviä ruutuja ja kokemuksia etsimässä.

Ja tätä kaikkea voi luonnollisesti seurata blogissa!

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!