Vuoden luontokuva 2022 kilpailussa jälleen menestystä!

0

Toinen sija Ihminen ja luonto- ja kolmas sija Nisäkkäät -sarjassa

Tänä vuonna onni suosi ahkeraa vai miten se sanonta meneekään ja kuvaustyö tuotti kaksi palkintoa Vuoden luontokuva 2022 kilpailusta.

Viime vuonna liito-orava kuvani TULIMERI palkittiin niin ikään nisäkäs -sarjassa kolmannella sijalla.

Vuoden Luontokuva 2022 -kilpailuun ladattiin 11970 kuvaa 785 kuvaajalta. 

Joka vuosi kilpailuun lähetetään hurja määrä kuvia kotimaisessa mittakaavassa eikä tuomariston tehtävä ole varmuudella helppo.

Kilpailun vaiheet

Tuomaristo valitsi ensimmäisellä tuomarointikierroksella yhteensä 1377 semifinalistikuvaa 457 kuvaajalta.

Minulta mukana oli 16/24 kuvaa semifinaleissa, mikä oli kilpailun korkein lukumäärä yhdeltä kuvaajalta. Tämä ennakoi, että tuomaristo saattaa tykätä tänä vuonna valinnoistani, mutta myös sitä että korkealta putoo koviten alas.

Finalistikuvien joukkoon, palkintosijoista kisaamaan, selvisi 439 kuvaa 217 kuvaajalta.

Finalissa mukana oli itselläni 11 kuvaa eli viisi kuvaa putosi pois semifinalistivaiheen jälkeen. Näistä kuvista kolme päätyi mukaan viimeiseen äänestykseen, missä jäsenistökin sai antaa äänensä kuvilla. Tässä äänestyksessä oli mukana 90 kuvaa, joista yksi valitaan Vuoden luontokuvaksi 2022.

Kaksi kuvista selvisi lopulta aivan loppuun ja palkinnoille. Ensi vuodelle jäi monta hyvää syömähammasta rannalle ja uusiakin on kuvattu. Saa nähdä, kun talvi tulee millainen kuponki vuoden 2023 kilpailuun lähetetään.

Sitä ennen katsotaan vielä tarkemmin palkittuja kuvia Odotus ja Karhun ja suden kohtaaminen.

 

Tuomaristo

Kilpailun tuomareina toimivat Kari Auvinen Espoosta, Juhani Kosonen Kotkasta, Arto Leppänen Turusta ja Nina Mönkkönen Espoosta. Heidän lisäkseen antoi viidentenä tuomarina loppukilpailuun päässeille kuville omat pisteensä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n äänestykseen osallistunut jäsenistö.

 

ODOTUS

Ketunpentu istuu pesäkolon edessä odottaen vanhempia saapuvaksi, sisaruksia leikkimään tai sitten ihmetellään vain ohikulkevaa liikennettä. Kuka meistä voi varmaksi sanoa.

EXIF:
Canon EOS 5D mark IV
Canon EF 70-200 2.8 L IS USM II

98 mm, 1/320, f4, ISO250

 

KARHUN JA SUDEN KOHTAAMINEN

Susi tarkkaili kauempana karhua sen lähtiessä liikkeelle. Karhu kulki kuvauslinjasta niin, että eläinten katsekontakti oli mahdollista tallentaa.

EXIF:
Canon EOS R6
Canon EF 400 2.8 L IS USM II
Canon EF 2X III

800mm, 1/1000, f/5.6, ISO6400, -1 aukon alivalotus

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!