Viimeinen aamu Jurmossa – retki lähestyy loppuaan

Viimeinen aamu valkeni reissulle tuttuun tapaan kirkkaana. Lähdin hyvissä ajoin ennen auringonnousua itäänpäin pihlajan luokse. Muutamaa minuuttia ennen auringonnousua nousin harjanteen päälle katsomaan etelään onko taivaanrannassa pilviä, onneksi oli ja auringonnousu viivästyi. Samalla näin että saaren eteläpuolella merisavusi komeasti! Seuraavaksi pikamarssia läpi kanervikkojen toiselle puolelle saarta. Onneksi lumi oli kantavaa ja matka taittui nopeasti ettei aurinko ehtinyt tulla pilvien takaa esiin. Seuraavat hetket kuvasin niin paljon kuin kerkesin ja hain erilaisia sommitteluja liikkuen pitkin rantaviivaa, lopulta aurinko oli niin korkealla että oli aika lähteä syömään aamupalaa sekä pakkaamaan tavaroita.

Merisavua ja uusia jäälauttoja Sorgenin edustalla
Rantojen kasvillisuuskin oli saanut jääpeitteen

Paluumatkalla mökille parta jäässä alkoi vasta kiinnitään huomiota että täällä taitaa olla pakkanen kiristinyt. Kännykällä nettiin ja Forecan sivuilta Utö havainnot paljastivat lämpötilaksi -13 sekä 8 m/s koilisesta tuulta, tuntui -23’c.

Omakuva

Yhdentoista jälkeen sitten kohti satamaa. Rannoilta tallentui lisää jääkuvia sekä Högbergetin huipulta maisemakuvia. Menimme Ellun ja Tuomon kanssa aallonmurtajan päähän odottamaan Eivoria saapuvaksi merisavujen seasta ja siinä ohessa tuli kuvattua tai ainakin yritettyä kuvata merilokkia sekä telkkiä, jotka eivät ihan halunneet meidän sommitteluihin lentää. Laiva saapui ajoissa ja oli aika lähteä kohti kotia, vielä oli kuitenkin kuvattava kotimatka kannelta tai ainakin osa siitä.

m/s Eivor saapuu

Blogikirjoituksia oli hyvä kirjoitella lämpöisessä laivan hytissä laivalla, välillä piti käydä kannella katsomassa maisemia.

Viimeinen pysäkki, Nötöstä poimimme kaksi matkustajaa kyytiin

Vihdoin kotona klo 20.30 kotimatkan kestäessä 8.5 tuntia (menomatka 12h).

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

3 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here