Viikon kuvat: 17/2017 – Silkkiuikkujen kosiomenot

0

Silkkiuikkujen kosiomenot

Silkkiuikkujen kosiomenot ja pesänrakennuspuuhat ovat käynnistyneet kylmästä säästä huolimatta. Kylmä ja yllätyksellinen sää on jatkunut läpi viikon. Lunta on satanut useasti ja sataa tälläkin hetkellä. Uusi kelluva kojuni on herättänyt kiinnostusta ohikulkijoissa, eikä suotta sillä jonkinlainen intohimo pitää olla, jotta tuonne muutaman asteiseen veteen haluaa mennä. Koju on kuitenkin toiminut täydellisesti ja kuvia on alkanut syntyä.

Suomenoja

Suomenojan lintualtaalla tuntuu että kevät on paikoillaan. Naurulokit viettävät yönsä merellä ja saapuvat päivisin altaalle. Altaalla tuntuu että kaikki on pysähtynyt, kevättä vain odotellaan.

Altaille jo pesiintynyt kyhmyjoutsenpari maksoi kovan hinnan ulkopuolisin kyhmyjoutsenen hätistelystä. Koko kevään jatkunut taistelu altaan herruudesta päättyi toisen valtaparin kyhmyjotsenista lennettyä sähkölinjaan. Peli oli selvä samantien. Seuraavana päivänä laulujoutsenpari saapui altaalle viettäen siellä muutaman päivän. Loppuviikosta paikalla oli enää puolisonsa menettänyt kyhmyjoutsen.

Viikon kuvan EXIF-tiedot:

Kalusto: Canon 1Dx2, Canon EF 500 4 L IS USM, EF 1.4x III
EXIF: 700 mm, 1/1250, f/5.6, ISO3200, valotuksen korjaus +0.7
Päiväys: 22.4.2017 klo 07.31

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here