Viikon kuvat: 09/2017 – Linnut saapuvat

Viikon kuvat: 09/2017 – Linnut saapuvat

Kevät etenee, ainakin hetkittäin. Lintuja on alkanut saapumaan takaisin muutoltaan. Helsingin Kallahdenniemen matalikoille oli kokoontunut kymmeniä joutsenia, joista suurinosa oli kyhmyjoutsenia, mutta joukossa oli myös laulujoutsenia. Sulassa uiskenteli myös telkkiä, isokoskeloita, alleja lensi kauempana merellä – rannikolla alkaa olemaan vipinää. Kyhmyjoutsenilla ja telkillä oli kevätkuviot käynnissä.

100 lintulajia haaste ja ulkoilua

Viikonloppu meni ulkoillen lintupaikkoja kierrellen. Päämääränä oli käydä paikkoja läpi ja keräillä lintulajeja toivoen että kohdalle osuu kuvauksellisesti hyvä tilanne, mihin voi sitten käyttää enemmän aikaa. Lauantain osalta tämä toteutui Kallahdessa kun lumisade alkoi.

Sunnuntaina palasinkin samalle paikalle auringonnousun aikaan, mistä viikon kuva on. Aurinko nousi laulujoutsenten takaa kauniisti.Hyvää aamuvaloa osui paikalle 15 minuutin ajan, jonka jälkeen aurinko olikin jo liian korkealla oranssin värisille kuville.

Päivä jatkui 10 tunnin ulkoiluna hyvänä jalkatreeninä, minkä seurauksena lajimäärä kasvoi viidellä lajikuvalla. Sunnuntai ja lauantai oli siinä mielessä tasavertaisia että kummastakin kirjattiin seurantaan viisi uutta lajia.

100 lintulajia Suomen juhlavuotena 2017

Askeleita

Koko viikonlopun mukana kulki suhteellisen uusi juoksukelloni Polar M200, mikä mittää aktiivisuutta sekä sitä kautta askelia ja laskee muita arvoja sen perusteella käyttäjästään.

Lauantaille kirjautui 19766 askelta ja 15,2 km ja sunnuntaille 25671 askelta ja 20,5km. Todellisuudessa askelet ovat kameran kanssa lyhyempiä, mutta suuntaa liikkumisen määrästä lukema antaa. Kellosta olisi mahdollista laittaa myös GPS-paikannus päälle tarkan datan saamiseksi, mutta kellon akku ei riitä koko päivän jäljitykseen sekä sykkeen mittaukseen.

Viikon kuvan EXIF-tiedot:

Kalusto: Canon 1Dx2, Canon EF 500 4 L IS USM
EXIF: 500 mm, 1/1600, f/4, ISO400, valotuksen korjaus +0,7 aukkoa
Päiväys: 5.3.2017 klo 07.09

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!