Viikon kuvat: 07/2017 – Luhtakanan sula

Luhtakanan sula

Pääkaupunkiseudulla on viihtynyt läpi talven luhtakana pienessä sulassa. Lintu liikkuu ruovikon kätköissä, mutta tulee välillä ruokailemaan puroon, jolloin sitä on mahdollista kuvata. Olin paikalla puolentoistatunnin ajan, jolloin lintu näyttäytyi kahdesti. Minulla kävi tuuria, sillä lintu saapui muutama minuutti paikalle tuloni jälkeen. Lintu viipyi ensimmäisellä kerralla huimat 26 sekuntia kuvattavana. Sen jälkeen oli edessä tunti 15 minuutin juttutuokio, kunnes lintu saapui uudestaan vähän eri reittiä ja viipyi 4 minuuttia 45 sekuntia kuvattavana.

Tämä lyhyt visiitti tluhtakanan pariin täydensi vähän kuva-arkistoa ja toi sinne sellaisia kuvia, joita ei normaalisti pääse ottamaan piilottelevasta linnusta, jonka elinympäristö on ruovikon kätköissä.

Mitä muuta?

Viikkolla tuli tehtyä muutamia lyhyempiä ja yksi pidempi kuvauskierros. Uusina lajeina osui tikli, keltasirkku, sarvipöllö ja harmaapäätikka etsimeen. Viikko oli kovin keväinen säiden puolesta, mutta tulevalla viikolla taas pakastaa. Illat olen rakentanut kahta kojua – teerisuolle sekä kelluvankojun versio 2:sta. Aika rientää siihen malliin että pimeät illat on vielä käytettävä tehokkaasti.

Kalusto: Canon 1Dx2, Canon EF 500 4 L IS USM
EXIF: 700 mm, 1/1250, f/5.6, ISO6400
Päiväys: 15.2.2017 klo 13.56

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!