Viikon kuvat: 06/2017 – Kuusamo taputeltu

Kuukkeli laskeutui kämmenelle Konttaisella
Kuukkeli laskeutui kämmenelle Konttaisella

Kuusamo taputeltu

Näihin kuukkelin lähikuviin huipentui kaksi viikkoa Kuusamon keväisessä talvessa. Paljon tuli taas koettua ja aika meni yllättäen nopeasti. Tällä kertaa reissu oli poikkeuksellinen, koska siihen liittyi paljon työkuvioita. Kuvia kuitenkin syntyi ja kojuelämää tuli opiskeltua vähän lisää. Uusia tuttavuuksia syntyi ja esityksiä pidettiin. Kokonaisuutena onnistunut käynti, joskin talvi oli saanut olla vähän enemmän talvimainen.

Oulanka Symposium 2017

Oulanka Symposium valokuvaustapahtuma järjestettiin Oulangan tutkimusasemalla ja sain kunnian olla tapahtuman pääesiintyjä tänä vuonna.

Ensimmäisenä iltana pidin kuvaesityksen ”kuvauskopterin kanssa luonnossa” ja toisena iltana pääesityksen ”Luontokuvaustyöskentelyni ja työnkulku Lightroomissa”. Alla Ollin ja Jaakon kommentit esityksistä:

” Tuomas Heinonen kävi pitämässä mainion esityksen kuvauskoptereiden käytöstä maisema- ja luontokuvauksessa. Oulanka Symposiumiin osallistujat saivat tietopaketin mm koptereiden käytöstä kaupunkialueella, lupapolitiikasta, lentämisestä yleisötapahtumien yhteydessä ja uusien koptereiden ominaisuuksista. Tuomaksen esityksen myötä osallistujat pääsivät hyvin sisälle kuvauskoptereiden maailmaan. Esityksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua kuinka viranomaiset tulevat mahdollisesti rajoittamaan koptereiden käyttöä tulevaisuudessa”

-Olli Lamminsalo

Tuomaksella oli kaksi esitystä jotka molemmat olivat omalla tavallaan koulutuksellisia. Kopterikuvaus on tullut mukaan luontokuvaukseen yllättävän hitaasti – ehkä se kertoo jotakin kuvaajien konservatiivisuudesta ja siitä että vaikka laitteiden tekniikka on yksinkertaistunut ja halventunut ei itse kuvaaminen ja materiaalin käyttö ole kuitenkaan siitä helpoimmasta päästä oleva asia.
Omalla kokemuksellaan Tuomas on jo konkari kopterikuvauksessa ja tietää sen homman hyvät puolet ja haasteet, jotka tulivat hyvin selkeästi selville esityksessä. Monta asiaa pitää ottaa huomioon kopterikuvauksessa – jotka kaikki eivät edes tule mieleen muussa luontokuvauksessa. Uusien kuvakulmien ja mahdollisuuksien luulisi kuitenkin kuvaajia kiinnostavan – yksi kuvaamisen muoto – joka monelta luontokuvaajalta on vielä täysin unohduksissa – saa kopterikuvauksissa aikaan sellaista jälkeä ja tunnelmaa joita ei normaalisti saa millään amatöörivarusteilla – nimittäin videokuvauksella. Facebookissa tästä on nähty jo muutamia onnistuneita esimerkkejä – taitavissa käsissä tästä voi odottaa hienoa uutta elementtiä luontokuvaesityksiin.

Toisena Tuomaksen aiheena oli Lightroom työskentely – aihe joka tuntuu aina kuvaajia kiinnostavan – että miten muut oikein tätä hommaa tekevät. Mielenkiintoista seurata vaikka itselläni onkin asiassa helppo toimintatapa – teen kaikki vaiheet minimaalisesti ja yksinkertaisesti ja kun on aika tehdä näyttelyä tai vastaavaa niin käännyn asiassa taitavimpien tekijöiden puoleen.

-Jaakko Ruola

Itse viikon kuvaan vielä sen exif-tietoihin:

Kalusto: Canon 1Dx2, Canon EF 40mm 2.8 pancake
EXIF: 40 mm, 1/1000, f/4, ISO3200, valotuksen korjaus +1 1/3 aukkoa
Päiväys: 2.2.2017 klo 12.11

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!