Viikon kuvat: 05/2017 – Maakotkan kiitos

0

maakotka vastavalossa

Maakotkan kiitos

Maakotkan lentoonlähtö naimapuusta auringon laskiessa taustalle palkitsi yhteensä neljän päivän kojussa istumisen. Käytimme Kuusamossa neljä päivää kojuista kuvaamiseen, yhden Lämsänkylässä sekä kolme Oulangan Juhtivaaraan.

Onni suosi ahkeraa

Aiemmin olimme saaneet kuvia kotkista erilaisesssa valossa, välillä emme ollenkaan. Ohut pilviharso horisontissa ja laskeva aurinko – mikä voisi olla parempi taustaväri kuvaan. Kun kotka saapui puuhun istumaan niin odotukset olivat korkealla, joko se laskeutuu liilahtavalle lumelle ruokailemaan tai sitten lähtee lentoon. Jälkimmäinen toteutui ja onnistuimme saamaan kotkasta upeat siluettikuvat. Toki olisi ollut mahdollisuus että istuu siinä ohi hyvien valojen, onneksi näin ei käynyt.

Täyteohjelmaa

Metsälinnut tarjoavat hyvää täyteohjelmaa, sillä kojun edessä ja sivulla on ruokinta niille. Päivän aikana oli mahdollisuus kuvata käpytikkoja, närhiä, kuukkeleita, hömö-, sini-, tali-, töyhtö- ja lapintiaisia. Saimmekin lähes kaikista lajeista hyviä tilanne- sekä lajikuvia. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut reissu uusissa valoissa. Oulangan kojuissakaan ei tarvinnut muuten palella. Viikon 4/2017 kuvassa vierailimme Lämsänkylässä, katso bloggaus alla.

Kalusto: Canon 1Dx2, Canon EF 500 4 L IS USM
EXIF: 500 mm, 1/2000, f/4, ISO500, valotuksen korjaus +1 1/3 aukkoa
Päiväys: 1.2.2017 klo 15.10

Yhteistyössä: Olli Lamminsalo / Kuusamo Nature Photography


Viikon kuva: 04/2017 – Korppi rajavartijana