Viikon kuva: 37/2014

Syksy saapui ja oli ruskaretkelle lähtö. Viime vuonna kuvattiin Jurmossa ruskaa, mutta tänä vuonna suunnitelma oli eri, emme lähteneet saaristoon. Aviran saapui vieraaksemme Liettuasta ja teimme ensin retken Nuuksion kansallispuistoon. Nuuksiosta löytyi mukavia yksityiskohtia metsästä kuvattavaksi, mutta viikon pääkohde oli Kuhmon Vartiuksessa karhut. Kuvasimme kolme yötä karhuja ruskaisella suolla hyvissä valoissa. Emme pettyneet taaskaan.

Kuu nousi upeasti, mutta vain yhtenä yönä karhu saapui sopivasti kuutamosuolle oikeaan aikaan. Kuvaus tilanteesta meni niin hyvin että ehkä toivun v*****sta jouluksi. Muutoin kuvaukset sujuivat mallikkaasti valoisaan aikaan ja ehkä siisteimpänä asiana reissussa oli nukkua 8-9 tuntia / per yö kojussa makuupussissa muutaman asteen lämpötilassa. Voi kuinka ihminen nukkuu hyvin raikkaassa ulkoilmassa. Heräsin aamulla kelloon ja otin vaatteet makuupussin sisään ja torkutin 15 minuuttia. Sinä aikana vaatteet oli lämmenneet makuupussissa ja olivat mukavat laittaa päälle. Sitten lämmintä kaakaota ilman kermavaahtoa ja unihiekkaiset silmät tähystämään suolle tietäen että hetken päästä pääsee katettuun aamiaispöytään ja saunaan. Rankkaa eikö :) ?

Viikon kuvaan valitsin kuitenkin karhun sijaan ruskaisen mustikkapuskan aivan Wild Brown Bearin majapaikan kulmalta missä kuluttelin aikaa makroillen ennen päivällistä. Linssinä oli tietenkin uusi ihastukseni Canon EF 24 1.4 L II USM, on se vaan kova. Ensiviikolla taas singotaan koko viikko ristiin rastiin, katsotaan mitä saadaan aikaiseksi!

Kalusto: Canon 5D mark 3, Canon EF 24 1.4 L II USM
EXIF: 24 mm, 1/1250, f/1.4, ISO 100, +2/3 valotuksen korjausta

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!