Viikon kuva: 6/2014

0
Metsäkauris

Kuudes viikko on ollut kelien puolesta selkeästi tämän vuoden huonoin kuvauksellisesti. Yhtenä päivänä luonto tarjoili kunnon sumun, mutta kun kuvaaja sairastaa kuusi päivää viikosta niin eipä siinä kummoisia temppuja tehdä. Työkaveri ehdottikin että olisin ottanut viikon kuvaksi kuvan höyryävästä Finrex-mukista.

Viikon kuvaan päätyi siis metsäkauris, mikä on uskollisen apurini eli riistakameran kuvaama. Olen talven aikana pitänyt kameraa muutamassa paikassa ja vasta viime viikkoina se on alkanut tuottamaan tulosta. Kameran ympäristössä pyörii kaksi metsäkaurista. Saattaa olla useita päiviä ettei niitä näy, kunnes sitten parhaana päivänä kamera on napannut 150 kuvaa (kolme kuvaa oli talitiaisista).

Riistakameroiden kuvanlaatu on mitä on, mutta eihän niiltä voi järjestelmäkameran laatua odottaakkaan. Kun kuvaa käsittelee hieman lähinnä mustan sävyjen puolesta sekä kontrastia niin kuvista tulee mukavia. Tämä on ensimmäinen julkaisemani kuva kyseisestä projektista missä olen riistakameran avulla kartoittanut alueen nisäkkäitä. Kettuja eikä supikoiria ole vielä osunut kameran eteen, mutta jäljistä päätellen kettuja on ainakin liikkunut lähellä.

Kamera: Scout Guard 550M-8M -riistakamera.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!