Viikon kuva: 50/2014

0

Viikolla 50 oli niin huonot säät että piti jättää viikon kuvan ottaminen viikon 51 tiistaille.

Sateinen ja tuulinen maanantai ei paljoa lupaillut. Sääennusteet vaihtelivat jatkuvasti tiistain osalla, mutta päätin silti lähteä kojulle. Yöllä kojussa maatessani kuuntelin tuulen huminaa poistoilmanputkeen, sateen paukuttaessa kattoa ja seiniä.  Vastapainona lattia vieressäni tuksutti tasaseen tahtiin lämmitin. Olin yksin keskellä pimeää myrskyistä yötä vailla jutteluseuraa, päätin päivittää Facebookkia ajankuluksi ennen nukahtamista. Aamulla herätessäni raotin makuupussia vain sen verran että sytytin lämmittimen ja menin takaisin lämpöisen pussin sisään odottelemaan kojun lämpenemistä. Aamuilla aloin twiittailemaan kojusta häsärillä #myeagleday .

Sade oli loppunut, tuuli tyyntynyt ja pilvet väistyneet. Pekka Pouta & co ennustivat oikein, tästä tulee hieno päivä säiden muodossa. Kotkat saapuivat aikataulun mukaisesti ennen auringonnousua hyvällä edustuksella. Pitkin päivää upeat tilanteet ja valot kruunasivat reissun.

Päivän parhaimmat kahinat tuli kuvattua Canon 7D mark 2:lla ja 70-200 objektiivillä 200mm polttovälillä niin että kotkat juuri ja juuri mahtuivat kuviin. Olemme rakentaneet aika mahtavan paikan kuvata, sano muut mitä tahansa.

Kalusto: Canon 5D mark 3, Canon EF 500 4 L IS
EXIF: 500 mm, 1/320, f/4, ISO800, valotuksen korjaus +2

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!