Viikon kuva: 5 /2014

0

 

Viikon viisi kuva tulee Suvisaariston eteläpuolelta lumettomalta mereltä, missä yksi merimerkki kallioineen on muuttanut muuten varsin tasaisen jääkentän maisemaa.

Löysimme tämän merimerkin ja kuvausspotin retkiluistellessamme edellisellä viikolla Suvisaariston ympäri, mutta silloin aurinko oli pilvessä ja jään päällä oli lunta. Päätin palata kuvaamaan auringonlaskua tälle paikalle kolme päivää myöhemmin. Merenpinnan lasku ja kovat tuleet olivat vieneet lumet mennessään. Ilmeisesti paikoin oli tullut vettäkin jäälle luoden siihen entistä sileämmän pinnan.

Retki oli mielenkiintoinen kokonaisuudessaan, jos olisin tajunnut kotona millaiset retkiluistelukelit merellä on nyt niin olisin lähtenyt sinne jo tunteja aikaisemmin nautiskelemaan sileästä jäästä. Tällä kertaa käytin alkuiltapäivän riistakameran luona käyntiin ja siirtoon sekä lintujen ruokintapaikalla käyntiin.

Suhteellisen napakka kaakkoistuuli liikutti kuvaajaa luistimilla jäällä. Vastatuuleen luistelu oli työlästä, mutta paluumatka sujuikin vauhdikkaasti tuulen työntämänä. Katso video Youtubesta täältä.

Loppuviikko menee töissä, mutta toivottavasti luistelukelit ovat ensiviikolla yhtä komeat!
Kuvan EXIF-tiedot tulee tässä: Canon 5D mark 3, EF 17-40 f/4 – 17 mm, 1/160, f/9, ISO 400, valotuksen korjaus +1 EV, käsivaralta ilman luistimia.

 

 

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!