Viikon kuva: 41/2015

0

Viikolla koettiin upea valoshow eteläistä Suomea myöten! Revontulet loistivat upeasti ja niitä pystyi kuvaamaan ihan etelärannikolla asti. Pieni pilviharso vaikeutti kuvauksia, sillä voimakkaiden revontulien osuessa siihen värjäytyi koko taivas tasaisen vihreäksi. Kuvauspaikaksi olin valinnut Porkkalan, missä kuvasin viimeksi maaliskuussa revontulia. Paikkana Porkkalanniemen kärki on hyvä, koska se tarjoaa monipuoliset maisemat kuvaajalle. Joskin paikan taso heikkenee huomattavasti, jos paikalla on enemmän kuvaajia. Kuvaussuuntia on vähän ja rannoilla syttyvät ja sammuvat, puhumattakaan vaeltavista otsalampuista pilaavat kuvat heti.

Tällä kertaa kuvaajia ei ollut montaakaan ja kuvaussuunta oli pääasiassa merelle, länteen. Upea ilta koettiin jälleen ja kuvia syntyi. Suomen Luonto julkaisi yhden kuvan nettiartikkelissaan seuraavana päivänä, kuva on omakuva Pampskatanin kallioilta.

Kotkakojuprojekti etenee ja viikolla pääsimme jo riistakameran välityksellä seuraamaan mitä haaskalla tapahtuu. Korppeja on aamusta iltaan runsaasti, iltaisin saapuu supikoira ruokailemaan ja yhtenä yönä supeja olikin jo kolme ruokailemassa. Kotkia ei ole vielä näkynyt, mut uskoa löytyy vielä. Seuraa kojun tapahtumia eagleproject.tuomasheinonen.com.

Kalusto: Canon 5D mark 3, Tamron 15-30 2.8 VC
EXIF: 15 mm, 5 sek, f/2.8, ISO3200, M-mode

REVONTULET

KUVAPANKISSA

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!