Viikon kuva: 37/2015

0

Loppuviikkoa kohden revontulet aktivoituivat, ja niiden jahtaamiseen menikin pari iltaa ja alkuyötä. Torstai-iltana olimme Espoon Oittaalla Bodomjärven rannalla katsomassa loimua pohjoisella taivaalla. Pääosin vihreästä taivaanrannasta koostuvat tulet aktivoituivat muutaman kerran voimakkaammiksi, muutama ihan hyvä kuvakin syntyi.Mitään valoshowta ei kuitenkaan etelään torstaina tullut. Perjantaina oli arvot jälleen koholla ja kaikki näytti päivällä lupaavalta, joten suuntasimme illalla Porkkalanniemeen, koska siellä on huomattavasti enemmän maisemassa vaihtoehtoisia etualoja ja sommitteluja. Lisäksi tähtitaivaan ja linnunradan kuvaus onnistuu siellä hyvin, jos revontulia ei tulekaan.

Tällä kertaa kävi niin ettei revontulia tullut lukuunottamatta pientä vihreää kaarta koilistaivaalla (viikon kuva). Linnunradasta tuli taas muutamat tosi hyvät kuvat omaa arkistoani täydentämään.

Muistutus kaikille lankalaukasimen käyttäjille: Älkää jättäkö lankalaukasinta kameraan kiinni reppuun matkan ajaksi. N3 liitin ei ilmeisesti ole kovin jämäkkää tekoa, ainakaan ollut omassa kiinalaisessa laukasimessa. Se oli nimittäin vääntynyt ja murtunut irti niin että puolet liittimestä oli kamerassa edelleen. Onneksi Leatherman löytyi repusta ja sen pihdeillä sai juuri ja juuri yhdestä kulmasta kiinni niin että sai vedettyä murtuneen osan pois. Langaton laukaisin repusta ja sillä hoitui sitten kuvat tuona iltana.

Kalusto: Canon 5D mark 3, Tamron 15-30 2.8 VC
EXIF: 15 mm, 20 sek, f/2.8, ISO3200, M-mode

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!