Viikon kuva: 2/2014

Metsämyyrä kurkistaa kolostaan

Viikon 2 kuva noudattaa samaa kaavaa kuin edeltäjänsä eli se on otettu maanantaina ja se on myös Suomenojalta. Vuoden toisessa kuvassa metsämyyrä kurkistaa kolostaan pilvisenä ja synkkänä talvipäivänä, ilman lunta ja pakkasta. Viime päivinä ei paljoa auringonvalosta ole saanut kuvaajat nauttia etelä-Suomessa, joten on pitänyt keskittyä kuvaamaan kohteita, jotka eivät muutenkaan auringossa patsastele.

Olen jäänyt koukkuun metsämyyrien kuvaamiseen viime viikkoina eräässä metsässä, missä ne asuvat parin ison kannon ympäristössä kaatuneiden ja lahonneiden puiden alla. Ensimmäiset kuvat otin metsämyyristä 500mm polttovälillä, sitten lisäsin 1.4x ja 2x jatkeet kiinni. Tuloksena mukavia peruskuvia pienellä terävyysalueella. Koska mukana kulkee lähes aina langaton kaukolaukaisin, niin virittelin sen ja 15mm kalansilmän ruoan viereen, sain yhden onnistuneen kuvan. Seuraavina kertoina on tullut sitten kuvattua metsämyyriä lyhyillä polttoväleillä ja kaukolaukasimia hyväksi käyttäen.

Kun viettää aikaa metsässä ja saa juttuseuraakin (esim. Afrikan safarista höpöttelevän Timon) niin oppii huomaamaan metsämyyrien puuhassa tiettyä toistoa, mikä helpoittaa kameroiden sijoittelua maastoon. Lisäksi ajatus Afrikasta lämmittää mieltä vieden ajatukset hetkeksi pois sateisesta ja pimeästä tammikuusta!

Valoa ei tosiaan ole ollut muille jakaa ja kuvauksissa on täytynyt käyttää ISO6400 asetusta sekä suurta aukkoa f1.6-4 riippuen optiikasta. Lähes kaikki kuvat missä eläimet liikkuu ovat epäteräviä. Viikon kuvan EXIF-tiedot tulevat tässä: Canon 1DIV, 35mm, f2.0, 1/160, ISO6400, -1/3 EV, kaukolaukaisin.

Toivottavasti ensi viikon kuvassa näemme lunta tai jäätä!

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!