Viikon kuva: 21/2014

0

Yksi kevään komeimmista koiraista on juhlapukuinen lapasorsa. Värikkäitä lapasorsakoiraita on mahdollista kuvata keväällä Suomenojan lintualtaalla puhdistamon kulmasta ruoppauskulmaan eli kansankielellä etelärannalla. Välillä varsinkin soidinaikaan niitä näkee myös altaan pohjoispuolella sekä itäisellä vesialueella. Tänä vuonna linnut ovat keskitetysti viihtyneet eteläisen tornin edustalla. Yksinäinen koiras on viettänyt aikaa puhdistamon kulmassa ja tämä yksilö ei kauheammin kuvaajia säiky, joten siitä on rannalta pystynyt ottamaan pönön jos toisenkin. Välillä se istuskelee mättään päällä ottaen aurinkoa tai uiskentelee muiden lintujen kanssa. Jos paikalle eksyy toinen lapasorsakoiras niin se häädetään pois. Voi olla että koiraalla on naaras jossain ruovikossa hautomassakin.

Nokikanat saavat lisää poikasia ja niitä on tullut kuvattua viikolla jälleen. Myös mustakurkku-uikut ovat saaneet ensimmäiset poikaset, nyt kun vielä toisivat poikasensa näytille. Telkkäpoikueita uiskentelee altailla useita.

Dokumentaarista kuvausta tehtiin sunnuntaina aamuyöllä multikopterilla altaan yläpuolella sekä Suomenlahdentien rakennustyömaata kuvaten. Kohta kevät alkaa olla ohi ja pitäisi alkaa purkamaan blogiin Suomenojan kuvasaldoa ja tapahtua, mutta aika ei oikein vain riitä.

Kalusto: Canon 1D mark IV, Canon EF 500 4 L IS, 1.4 x
EXIF: 700mm, 1/1000, f/5.6, ISO 400, valotuksen korjaus +2/3

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!