Viikon kuva: 18/2014

0

Jälleen viikon kuva tulee Suomenojalta, tällä kertaa mustakurkku-uikusta eli mukurusta. Olimme Järvisen Tomin kanssa jälleen pohjoisrannan koivikossa päivystämässä iltavaloilla. Kuvausareenan elämä oli hiljaista ja tilanteita oli vähän, meni vähän makoilun puolelle. Mukurut kuitenkin innostuivat jahtaamaan toisiin kahdesti. Ensimmäiseen tilanteeseen kerkesin vähän mukaan, mutta toisen tilanteen ohijuoksu osui kohdalle.

Pääsin ensimmäistä kertaa aktiivisen neljän kuvauskevään aikana Suomenojalla kuvaamaan mustakurkku-uikkua näin sopivalta etäisyydeltä ja vielä hyvässä myötävalossa vedenpinnan tasolta onnistuen.

Sarjan kuudestatoista kuvasta noin puolet onnistui. Osassa oli pää kerennyt ulos kuvasta tai sitten siipi leikkaantui kuvan yläreunasta, viimeisissä oli tarkennus ottanut veden roiskeisiin kiinni mukurun kaartaessa lievästi pois päin. Kuvasarjan 11 ensimmäistä kuvaa on samalla sekunnilla EXIF-tietojen mukaan otettu ja viisi viimeistä meni eri sekunnille eli todella nopeasta tilanteesta oli jälleen kyse. Kuvaajan pitää olla tosi skarppina ja samalla myös osata ennakoida linnun suuntaa ettei se kerkeä ulos kuvasta. Siihen kun lisätään aimoannos tuuria niin kuviakin voi alkaa syntymään.

Tämä kevät on ollut kuvauksellisesti erittäin hyvä Suomenojalla. Paljon kuvia on syntynyt ja odottaa julkaisuaan koneella.

Kalusto: Canon 1D mark IV, Canon EF 500 4 L IS, 1.4 xEXIF: 700mm, 1/8000, f/5.6, ISO 800 ja sarjakuvaus 10 fps asetuksella (vakio)

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.