Viikon kuva: 17/2014

0
Nokikanojen tappelu

Kevät jatkaa etenemistään ja Suomenojalla reviiritappelut alkavat olemaan ohitse. Uutta kuvattavaa altailta on löytynyt viitasammakoiden ja sisiliskojen muodossa, mutta linnut ovat silti näytelleet pääosaa kuvausyrityksissä. Iltavaloista ei ole irronnut tällä viikolla mitään erikoista, mutta yöpakkaset ja kylmät aamut ovat nostattaneet mukavan höyryn vedenpintaan mikä erottuu parhaiten vastavaloon kuvattaessa vedenpinnan tasosta muutaman kymmenen minuuttia auringonnousun jälkeen.

Perjantaina oli hiljaista aamusta, mietin mielessäni että tähän aamuun tulee todennäköisesti yksi tilanne hyvillä valoilla ja se on sitten siinä. Tällä kertaa kannatti lotota, koska aivan viime hetkillä tuli yksi nokikanojen tappelu täydelliseen kuvauslinjaan. Viereisessä poterossa olevalle kuvaajalle nokikanat osuivat suoraan auringonsiltaan – kuvat jäivät ottammatta. Edellisenä aamuna missasin juuri tuon yhden tähtihetken, mikä ei tosin ollut mitään verrattuna tämän aamun tappeluun. Tappelu kesti pitkään ja siinä käytiin kolme erää.
Puskurimuisti meni luonnollisesti tukkoon ja kuvauksessa piti pitää taukoja ja yrittää ampua palautuneet “ammukset” oikeaan kohtaan. Näin selkeästi kolme karatekanamaista hyppyä, mutta yksikään niistä ei tallentunut kuviin. Tappelu kesti noin 50 sekuntia, kun katsoo ensimmäisen ja viimeisen kuvan tietoja.

Jos kuvaisi JPG:tä niin ei olisi huolia puskurimuistin täyttymisestä, kai. Kotiin päästyäni tein sen mitä olen pitkään miettinyt ja tilasin saarivaltiosta Lexarin 800x 120MB/S 32 gigaisen kortin korvaamaan Sandiskin 60 MB/S korttia, ehkä ne muutamat lisäsekunnit ovat tulevaisuudessa paikallaan kuvattaessa pitkäkestoista toimintaa.

Kalusto: Canon 1D IV, Canon EF 500 4 L IS, 1.4x
EXIF: 700mm, 1/1600, f/5.6, iso 100, valotuksen korjaus -1EV, aukon esivalinta

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!