Viikon kuva: 15/2014

Karatekana

Viikolle 15 osui kaksi hyvää kuvausaikaa kalenteriin, keskiviikko ilta ja torstai aamu. Olimme keskiviikkona jo iltapäivästä kiertelemässä Suomenojan allasta ja siirryimme päivystämään pohjoisen koivikkoon myötävaloon. Kylmä itätuuli oli kuitenkin armoton, että se sai meidät siirtymään jo pari tuntia ennen auringonlaskua itärannalle penkereen taakse tuulensuojaan ottamaan aurinkoa. Ilta menikin enemmän jutustellessa kuin kuvatessa tai siis tuli kuvattua, mutta mitään ihmeellistä ei syntynyt.

Torstaina sitten heti auringonnousun jälkeen altaille vakiopaikalla palelemaan. Tänään meno oli toinen, nokikanat olivat lähellä rantaa ja tappeluja oli toinen toisen perään. Tänään ei juostu toisten perässä samalla talvalla kuin aiemmin keväällä vaan uitiin rennosti naapurin luo ja alettiin tappelemaan. Välillä 500mm polttoväli oli liikaa ja kun se oli sopiva niin vieressä alkoi toinen tappelu mitä ei saanut millään samaan ruutuun.

Kalusto aiheutti pientä päänvaivaa, koska olin edellisenä iltana pudottanut telejatkeen altaaseen ja vaikka sen hyvin puhdistinkin niin jotain likaa oli ilmeisesti siirtynyt kosketuspinnoille. Nyt kaikki on puhdistettu ja desifioitu useaan kertaan, toivottavasti ongelmat olivat tässä eikä itse telejatke tuhoudu “myrkkyveden” kosketuksesta.

Torstai aamu oli täydellinen – kuvauksellisesti kevään parhaat kaksi tuntia!

Kalusto: Canon 1D mark IV ja EF 500 4 L IS
EXIF: 500nn, 1/6400, F/4, ISO 800, +1/3 valotuksen korjausta, jatkuva tarkennus ja armoton sarjakuvaus