Viikon kuva: 05/2015

0

Usko alkaa horjumaan Etelä-Suomen talveen. Onneksi pientä yritystä talven suuntaan on kuitenkin havaittavissa, mutta nollan ympärillä pyörivä lämpötila ja 8/8 pilvisyys ei kauheasti innosta ulos kameran kanssa. Tälläkin hetkellä ulkona pyryttää jotakin.

Liikuntamielessä ulkoilu on kuitenkin mielekästä (lähes aina) ja päätimme tehdä lumikenkäretken Torronsuon kansallispuistoon. Alueelle oli iltapäiväksi luvattu pientä lumisadetta, mutta suhtauduimme ennusteeseen varauksella, koska sateen piti olla suhteellisen pientä. Olisiko siitä sitten pelastamaan tilannetta? Kuitenkin meillä oli repussa kevyt kamerakalusto mukana, varmuuden vuoksi.

Lumikengillä Torronsuo olikin mukavasti hallittavissa, lunta oli paikoin vähän, mutta toisaalla sitten taas vähän enemmän. Muutamia petollisia sulia löytyi lumen alta, mutta lumikengillä kerkesi päältä pois ennen kuin upposi sulaan. Olimme kulkeneet noin 7 km matkastamme varmaan 4-5 kilometriä, kun lunta alkoi pyryttämään. Sen jälkeen matkatahti hidastui, kun sopivia puita ja tummaa taustaa alettiin suon reunilta etsimään. Pääsin testaamaan uuden objektiivin vakaajaa, ja kyllä siitä tuntui hyötyä olevan käsivaralta kuvattaessa. Tänne pitää palata kelien ollessa suotuisimmat maisemakuvaukseen.

Kalusto: Canon 5D mark 3, Canon EF 70-200 2.8 L IS II, käsivaralta
EXIF: 200 mm, 1/30, f/4.5, ISO50, M-mode

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!