Viikon kuva: 04/2015

Vuorihemppo (Carduelis flavirostris) poseeraa talventörröttäjällä Pitkäsuon täyttömäellä Vantaalla.

Viikko jatkoi säiden puolesta edellisten viikkojen tapaan pilvisenä ja masentavana. Muutamana päivänä pakkanen yritti vähän kiristyä, mutta ei siitä mitään tullut. Lumisateitakin luvattiin, mutta vaisuksi jäivät. Teimme perjantaina linturetken pk-seudulla kiertäen kolme paikkaa. Kävimme Helsingin puolella katsomassa talvehtivaa laulujoutsenta, jolla näytti olevan kaikki niin hyvin kuin voi odottaa jäisessä venesatamassa asuvalle. Ruokaa sille oli tuotu ja ne oli maistunutkin. Siellä se istuskeli ja ihmetteli maailmaa. Jatkoimme katsomaan toisaalle, jos löytäisimme käpylintuja, mutta tällä kertaa niitä ei näkynyt.

Viimeisenä kohteena kävimme pyörähtämässä Pitkäsuon täyttömäellä Vantaalla, mistä pitäisi löytää vuorihemppo ja pulmusia. Löysimme ne oletetusta paikasta nopeasti, vihdoinkin pääsi kuvaamaan. Vuorihemppo nousi talventörröttäjän päälle hetkeksi ja tarjosi mahdollisuuden kuvaan (kuvasta poistettu joitakin heiniä alareunasta kuvankäsittelyllä).

Lauantaina korkattiin tämän vuoden työkuvaukset kihlakuvauksella tuulisessa Lauttasaaressa ja sunnuntai pyhitettiin urheilulle lumikenkien kanssa Torronsuon kansallispuistossa

Kalusto: Canon 7D mark 2, Canon EF 500 4 L IS, EF 1.4x
EXIF: 700 mm, 1/400, f/5.6, ISO800, +2 valotuksen korjausta

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!