Viikon kuva: 04/2017 – Korppi rajavartijana

korppi rajavartijana

Korppi rajavartijana

Viikon kuvaan korppi Venäjän rajamailta Lämsänkylän kulmilta. Lämsänkylän kojusta aukeaa näkymä laaksoon, minkä toisella puolella sijaitsee Lämsänkylän rajanylityspaikka. Pimeällä aseman valot loistavat taustalla, mutta päivällä asema katoaa metsän taakse eikä siihen enää kiinnitä huomiota. Linnut liikkuvat alueella ilman passia ja niiden saapumista voi seurata mäen päältä.

Lumettomat puut

Vaikka puissa ei lunta poikkeuksellisesti ole, niin pieni kuura oli kuitenkin kuorruttanut puut kauniiksi, mikä tuo kuvaan talvisen fiiliksen. Kuva on otettu hieman ennen auringonnousua.

Lämpöiset kojut

Olimme kiperänä pakkaspäivänä Ollin ja Tomin kanssa katsastamassa Lämsänkylän korppien kuulumiset sekä onko merikotkia liikkeellä. Vaikka ulkona on pakkasta lähemmäs -20 niin kojussa on silti lämmin tunnelma sekä olla. Kynttilöiden ja lämmittimen lämpö laittaa nopeasti vähentämään talvivaatetusta ja luopumaan karvalakista. Kylmiä pakkaskelejä ei tarvitse kojussa pelätä, riittää että selviää kojuun sisään ja hetken siellä lämmitysvaiheessa.

 

Kalusto: Canon 1Dx2, Canon EF 500 4 L IS USM
EXIF: 500 mm, 1/6400, f/4 ISO6400
Päiväys: 24.1.2017 klo 9.38

Yhteistyössä: Olli Lamminsalo / Kuusamo Nature Photography

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!