Viikon kuvat: 01/2017 – Sinivalkoinen kyhmyjoutsen Suomi100 kunniaksi

Kyhmyjoutsen suomi100

Sinivalkoinen kyhmyjoutsen

Suomi100 pyörähti käyntiin ja sen kunniaksi valitsin viikon kuvaksi sinivalkoisessa ympäristössä oleva kyhmyjoutsen. Kansallislintumme on laulujoutsen, mitä nyt ei tähän hätään ollut saatavilla niin joudutaan tyytymään kyhmyyn, millä avataan omalta osaltani tämä Suomen juhlavuosi. Kuva on otettu makuultaan rantakalliolta noin 30-40cm vedenpinnan yläpuolelta.

Kalusto: Canon 1Dx2, Canon EF 500 4 L IS USM
EXIF: 500 mm, 1/1600, f/5.6, ISO2500, valotuksen korjaus +1 1/3 aukkoa.
Päiväys: 6.1.2017 klo 15.28

Loppiainen

Loppiaisena kovat pakkaset saivat avonaisen meren savuamaan. Kuvauspäivä alkoi jo ennen auringonnousua ja jatkui aina auringonlaskuun asti. Tämä kuva on otettu 10 minuuttia ennen auringonlaskua. Harmiksemme aurinko meni tuntia ennen laskua pilvien taakse eikä enää tullut sieltä kunnolla esiin.

Maisemakuvauksellinen päivä toi myös merikotkan kuviin, minkä näimme päivystämässä puussa kuolleen metsäkauriin yläpuolella. Muutoin linnut on aika vähissä, jollei ruokintoja lasketa.

Sää muuttui

Loppiaisen jälkeen sää muuttui hetkessä pakkasen noustessa 16 astetta. Loppiaisen jälkeinen päivä mentiin enää muutaman asteen pakkasessa ja lumipyryssä. Kova etelä-lounaistuuli puhalsi 16m/s ja puuskittain jopa 19 m/s lukemin. Olimme ottamassa myrskyä vastaan Lauttasaaren eteläkärjen rannoilla, missä vesipisarat ja jääpalaset lensivät aaltojen voimasta kuvaajien niskaan. Pääle lentänyt vesi jäädytti vaatteiden kuoren hetkessä sekä kuorrutti kameran ohueeseen jääkerrokseen.

Hyvää alkanutta vuotta 2017

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!