Vedenalaiskuvia Mätäjoesta päivää ennen tuhoa

3

Kalamaratonin aikaan viikonloppuna sain idean kuvauksesta, jota päätin heti sunnuntai-iltana lähteä toteuttamaan Mätäjokeen. Pomppien kiveltä toiselle etsin kohtia virrasta mihin sijoittaa kameran paikalleen. Vesi oli sen verran matalaa että osassa kohtaa osa kuva-alasta tuli vedenpinnan yläpuolelle väkisin. Kuvissa on myös hyödynnetty matalaa vedenkorkeutta ja käytetty pidempää valoitusaikaa niin että veteen on saatu liikettä. Kamera pysyi pohjassa hyvin paikallaan. Alla oleva kuva on yhdistetty kahdesta eri valotuksesta, mutta muut ovat yksittäisiä valotuksia. Normaalista yhden valotuksen kuvauksesta poiketen käytin valotuksen haarukointia yhden aukon verran kumpaankin suuntaan ottaen kolme kuvaa kerralla. Tämä vähensi kameran nostamista vedestä tarkastaakseni edellisen kuvan valotuksen oikeellisuuden. Mukava reissu, josta sain uusia ideoita ja virtaa erilaiseen kuvaukseen. Seuraavan päivän tiedustelureissusta joelle muodostui, jotain mitä en osannut edes kuvitella. Jokatapauksessa kesäkuussa kuvaaminen ideoiden pohjalta jatkunee, jos säät vain sallivat.

3 KOMMENTIT

  1. Nämä kuvat ovat ennen onnettomuutta, et ajatellut ottaa kuvia myös välittömästi sen jälkeen? Nyt voisi olla mahdollisuus saada hyvinkin vaikuttavia jälkiä ympäristötuhosta, ei pelkästään visuaalisesti vaan myös sisällöllisesti.

    Mutta tosiaan, kauniita nämäkin.

    • On kyllä käynyt mielessä, ihan heti tuhon jälkeen, mutta en uskaltanut upottaa sukelluskoteloa myrkkyyn kun ei tiedä miten aine vaikuttaa tiivisteisiin. Nyt olisi varmaan jo ok. Katsotaan kerkeääkö käydä kuvaamassa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.