Vedenalaisia jääkuvia osa 2

0

Edellisessä kirjoituksessa jäälautoista kerroin että se oli tiedustelureissu, joten nyt tulee oikean kuvausreissun kuvat seuraavalta päivältä. Sääolosuhteet olivat muuttuneet ja tuuli oli yltynyt. Tämä näkyi siinä että jäälautat olivat kadonneet, peilityyni meri vaihtui aallokoksi ja vesi oli mennyt sekaisin eli näkyvyys oli heikentynyt selkeästi. Kuitenkin ahkiollinen tavaraa eli kuivapuku oheistarvikkeineen oli raahattu rantaan niin päätin käydä tekemässä lyhyen snorklauksen jäänreunaa pitkin Sisä-Hattu saareen, minne Tomi käveli rannan kautta tavaroiden kanssa vastaan. Jäänreunan alla oli upeita pintoja vedenalla piilossa.

Tuuli ja aallokko työnsi kuvaajaa jatkuvasti jäänreunaa päin, mikä vaikeutti kuvaamista paljon. Käytännössä minun piti pitää toisella kädellä itseäni irti jäänreunasta ja toisella kädellä käsitellä kameraa ja ottaa kuvia.

Sisä-Hattu saaren rannalla törmäsin ajoverkkoihin, mitkä olivat jäässä kiinni. Niiden kiertäminen pinnassa kelluen onnistui helposti sotkeutumatta niihin. Rantautuminen saareen taas oli oma operaationsa, koska en halunnut mennä häiritsemään kärjessä siikaongella olevia miehiä. Jäälauttojen ollessa riittävän paksuja nousin hylkeenlailla ensimmäisen päälle ja kävelin toisen kautta rantaan. Muutama kalastaja huomasi vasta tässä vaiheessa merestä nousevan ilmestyksen, osa oli jo ihmetellyt touhua aiemmin.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!