Varanginvuonon maisemissa: Valkokuonodelfiinien matkassa

0

 

Matkasimme E75 tietä ilta kahdeksan maissa Nessebyn ja Vadsön välimaastossa, kun havaitsimme ensin kaksi valkokuonodelfiiniä uiskentelevan rantaviivan suuntaisesti ja myöhemmin löysimme toisen neljän yksilön parven. En ole ennen Norjan rannikkolla ajellessa nähnyt mitään valaita merellä, nyt pääsimme jopa kuvaamaan niitä.

Kuvaustaktiikkamme oli pidemmän päälle suhteellisen kuluttuva, koska tie meni moninpaikoin paljon rantaa korkeammalla, joten tieltä oli juostava aina rantaan kuvaamaan delfiinien ohiuinti. Tilannekuvia oli vaikea saada, kun ne sukelsivat ja välillä nousupaikka oli hyvinkin kaukana. Refleksien oli siis oltava kohdallaan ja pientä tuuriakin vaati että kerkesi mukaan hyppyihin. Ohiuinnin jälkeen juostiin autolle ja ajettiin taas seuraavalle seisakkeelle tai vastaavalle mihin auton sai ja taas juostiin rantaan odottamaan pyöriäisten tuloa.

Yhdellä seisakkeella paikalliset kertoivat delfiinien uivan vuonon rantoja pitkin. Tällöin odotimme kahden kalan parvea, mutta turhaan. Ne eivät enää tulleet vaan olivat vaihtaneet suuntaa. Hetken päästä löysimme (tuurilla) jo aivan toisaalta neljän parven, joka liikkui pirteästi hyppien. Tällä kertaa kuuluisa tuuri oli läsnä.

Kuvat on kuvattu 5D mark III & 500mm sekä 7D mark II & 70-200 yhdistelmillä.

Edit: Lajimääritys oli aluksi väärin; pyöriäiseen

 

 

 

 

Tähän maisemaan pyöräiset eivät enää uineet…

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!