Valokuvatorstai – haaste 200: Kuva ja sen kuvausprosessi

Koska Torstaiblogeissa on tänään vuorossa 200. haaste, teemme jotain hiukan spesiaalimpaa tällä kertaa!
Aiheena on siis tällä kertaa kuva ja sen kuvausprosessi.
Haasteessa aihe on vapaa. Ainoa rajoitus on, että kuva on otettu nimenomaan tätä haastetta varten. Ottakaa kuva ja kuvailkaa joko sanoin tai kuvin, mitä toimenpiteitä kuvan tuottaminen edellytti. Prosessia voi lähteä kuvailemaan vaikka jo ideasta alkaen. Tällä tavoin voimme saada hyviä ideoita toisten kuvausprosesseista, jakaa toisille ideoita ja osaamistamme, ehkä jopa kehittyä valokuvaajina.

Aurinko paistoi kauniisti siniseltä taivaalta lähtiessäni kuvaamaan Lauttasaareen. Kohteena oli muuttolinnut, jotka olivat rannoilla ruokailemassa. Sininen taivas ja valot olivat nopeasti historiaa, kun lumimyrsky pyyhkäisi ohi jättäen taivaan pilveen.
Kanadanhanhet olivat tyynessä poukamassa rannan läheisyydessä ruokailemassa. Valitsin paikan myötävalon rannalta hyödyntäen sen valon mitä pilvien läpi paistoi. Rannan ollessa märkää sohjoa levitin polvien alle repun sadesuojan, jotta kuvaaminen olisi edes kuivaa kylmässä ja märässä maassa kontatessa. Jalustan säädin matalimpaan mahdolliseen asentoon oikean kuvakulman saamiseksi.
Sitten vain tähtäilemään ja etsimään jotain "mielenkiintoista" kuva-alalle. Etualalla yksi kanadanhanhista kaivoi pohjasta syötävää, joten keskitin kuvaamisen siihen muiden vain kelluen tehden "ei mitään".
THE KUVA

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!