Valokuvatorstai – haaste 178: Eteenpäin


50km/h eteenpäin Pielisen jäätietä Lieksan puolelta Kolille

Tämä aihe oli vaikea, koska ideoita tuli heti niin monta: juokseva karhu suolla, vaeltava valokuvaaja saaristossa, yhteysaluksen peräaallot pitkällä valotuksella jne.  Hetken pohtimisen jälkeen talven ystävänä päädyin tähän hyytävään kuvaan mikä jatkaa kovien pakkasten sarjaa blogissani.

Seuraava kirjoitus on suora copy paste 21.1.2010 blogistani kuvaten kylmyyden faktoja kuvausolosuhteista:

Vähän erilaista kuvaa piti tietenkin ottaa jäätieltä, joten takapenkille kameran kanssa. Ikkuna-auki ja siitä ulos kurkottautumaan kameran kanssa. Suljinaikaa oli pidennettävä 1/60, jotta kuvaan saatiin vähän eloa.

Ajonopeus oli sallittu 50 km/h ja pakkasta oli autonmittarin mukaan -24′c. Ilmatieteenlaitoksen pakkaspurevuus taulukolla työskentelytilaan saatiin -40.6 ‘c olotila =).

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

9 KOMMENTIT

  1. Täytyy kyllä sanoa, että, hyvin olet onnistunut saamaan kaiken tarvittavan esille. Tuo pakkasen purevuus on kyllä noilla leveysasteilla kova, kun vielä sattuu tuulemaan.

    Talvisaikaan olen paljon liikkunut Turunmaan saaristossa, pakkasen purevuus on ehkä vielä kovempaa, johtuen ilman kosteudesta, no, en tiedä, tää on vain mutu ajattelua.

    Hyvää jatkoa sinulle valokuvauksen parissa, jälki on todella hyvää!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here