Valokuvasta isoksi eteismatoksi

0

Valokuvasta isoksi matoksi

Vaihtoehdot mitä kuvasta voi nykyään tehdä on aika rajattomat. Lähdin miettimään eteiseen kynnysmatoksi omaa kuvaa. Oli siis syytä sopia tapaaminen Digihessulle moikkaamaan Hessua, joka esitteli vaihtoehdot miten matto voitaisiin toteuttaa. Kynnysmatto muuttui kuitenkin nopeasti eteiskäytävän matoksi palaverin myötä.

Toteutustavaksi valikoitui 1.5mm paksu vinyylimatto, mikä tulostettiin uudella Fujifilmin Acuity 1600 LED II -tulostimella. Suurkuvatulostimella on mahdollista tulostaa useille materiaaleille, tämä on vain yksi niistä. Tulostimen UV-tekniikka vielä kuivattaa värit välittömästi.

Originaalikuva mietitytti vähän, se oli kuitenkin pystyrajaus 21 megapikselin kuvasta 2432 x 3648 px (25x45cm). Photoshopissa se suurennettiin 11339 x 20126px (120 x 213 cm) kokoon. Kuvaa ei kuitenkaan katsota ihan lähietäisyydeltä ja maton pinta antaa vähän rakeisuutta anteeksi. Kuvasta tehtiin ohut testitulostus toisella laitteella ihan varmuuden vuoksi ja sen perusteella annoin luvan tulostukselle. Olen ollut erittäin tyytyväinen päätökseeni tilata eteiseen erilaisen maton, muutama vieraskin on sitä jo kehunut.

Leikkaus

Seuraavaksi oli vuorossa leikkaus. Tulostusohjelma tulostaa kuvan ympärille ohjauspisteet, jotta leikkauskone osaa leikata kuvan ääriviivoja myöten kulmat haluttuun muotoon.

Matto asennettuna

Matto tehtiin tarkoituksella muutaman millin liian leveäksi, koska eteisen käytävä ei ollut ihan suora. Terävällä mattopuukolla ja isolla viivoittimella leikkuu onnistui asennusvaiheessa.

Heräsikö kiinnostus mattoon jostakin kuvastani?

Ota yhteyttä niin lasketaan matollesi hinta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.