Uusia alueita, uusia polkuja

0

Fatbiken kanssa metsässä

Tämä aihe on pitkään odottanut avaamista blogisssa. Moni minua Instagrammissa seuraajista tietää, että tykkään käydä ajamassa metsissä polkuja fatbiken kanssa. Aiemmin polut taittuivat 29″ maastopyörällä, mutta viime keväästä asti niitä ajettu läskipyörällä (ilman sähköä).

Yksi aihe, mistä olen saattanut mainita on se, että tutkin uusia alueita pyörän kanssa etsien mielenkiintoisia kuvauspaikkoja tai alueita, mitkä vaatii parempaa komppausta jalan.

Viime aikoina olen alkanut ajamaan enemmän uusia alueita vanhojen hauskojen ja kivojen polkujen sijaan. Hauskat ja kivat polut ei sisällä kauheasti mutaa, poikittaisia juuria, kivikoita ym. ikävää ajettavaa. Uudet polut voivat pitää sisällään mitä vaan. Sen tämäkin retki osoitti. Mukana kevyt kamerasetti repussa, mistä omat tarinansa myöhemmin.

Jahti

Hirvien metsästyskaudella kannattaa pukeutua muuhun kuin tummaan valkoisilla polvisukilla. Itse olen luottanut neonkeltaiseen enkä ole vielä tullut ammutuksi. Tällä reissulla tämä kyltti kyllä mietitytti hetken. Tulin sellaisesta suunnasta, etten nähnyt passilinjaa – oliko jahti käynnissä?

Ajelin varovaisesti hohtaen seuraavalle metsäautotielle ja sieltä seuraavalle jne.. En nähnyt seuraavan 14 kilometrin aikana ketään, vain tyhjiä torneja.

Valkohäntäpeuroja ja hakkuita

Tällä retkellä pysyin pääosin metsäautoteillä polkujen sijaan, en tuntenut aluetta enkä ollut varma onko jossain jahti käynnissä. En halunnut ajaa pyörällä keskelle ajoa metsässä enkä myöskään tulla ammutuksi. Muutamia valkohäntäpeuroja osui matkalle sekä yksi teeri tai metso, mikä pakeni kaukaa.

Alueella oli myös hakattu metsää monesta paikkaa, joten avohakkuut olivat aika rumia maisemia. Toisaalta löysin myös tosi kauniita metsämaisemia reitilleni.

Pari kertaa poikkesin suon laitamille, kaunis iso suo ruskan väreissä. Harmi, että se oli niin märkä reunoista ettei kevyillä kengillä voinut mennä kuvailemaan. Yhdessä kohtaa kartan mukaan polku meni suon poikki. Vähän renkaalla rannasta kokeillen varmistaen pääseekö pahimmasta yli ja pääsi. Itse suo kantoi kunnes vastarannalla alkoi vajoaminen…

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!