Urbaani ympäristö tarjoaa cityketuille pesäpaikkoja

Citykettujen elämää autokaupan ympäristössä

Kettujen pesät sijoittuvat kaupungissa usein hyvin urbaaneihin paikkoihin, niin kuin tämän kettuperheen. Autokaupan ja huoltoaseman pihassa ketun pennut näkivät paljon elämää – lähinnä ihmisiä ja autoja.

Olen nähnyt tämän perheen isäketun Arpisilmän nyt viimeisenä neljänä vuonna. Tästä olen suunnittelemassa ihan omaa bloggausta. Tähän blogiin olen kerännyt kuvia, missä näkyy ympäristöä eikä ne ole vain kauniita ja söpöjä potretteja tai toimintakuvia nurmella.

Paljon huomiota – paljon uteliaisuutta

Siinä missä ihmiset antoivat ketunpennuille huomiota, olivat ne myös tapansa mukaan hyvin uteliaita. Paikallaan oleva ihminen ei ole heille uhka ja kettuja kärsivällisesti seuraamalla saavutetaan usein paras lopputulos. Monipuolisen setin ja lopputuloksen saaminen vaatii aina useita työtunteja maastossa.

Aamuyöstä olisi ollut kahvin paikka

Kun herää jatkuvasti aamuyön tunteina, niin se alkaa painamaan kuvaajan kestävyydessä. Kettujen kuvaaminen on yllättävän rankkaa, kun herätyskello soi keskellä yötä, kun ihmisen pitäisi nukkua. Kun tätä toistaa iltavalojen kanssa ei yhtäjaksoiset unet jää pitkäksi. Joskus se palkitsee, joskus ei.

Tässä kuvakoostetta yhdeltä urbaanilta pesäpaikalta

Jos tässä kohtaa olet sitä mieltä, että olen paljastanut kettujen pesäkolon paikan, niin se tavallaan pitää paikkansa. Artikkelissa on hyvin selkeät tuntomerkit, joiden avulla tämän paikan voisi paikantaa.

Kettuja tämä ei kuitenkaan haittaa eikä heidän pesintää, he ovat muuttaneet jo pois. Tämän lisäksi rakennus, minkä alla pesä sijaitsi on purettu vuonna 2020. Nyt paikalle rakennetaan kerrostaloja. Nyt paikalle menijälle jää vain luu käteen, melkein kuin tälle ketulle jalka suuhun.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!