Tue talvilintujen ruokintapaikkoja

Käytkö talvisin usein lintujen ruokintapaikalla kuvailemassa tai vain havainnoimassa?

Oletko koskaan tukenut tai osallistunut talvilintujenruokintojen ylläpitoon millään tavalla?

Viime talvien kohonneet kustannukset kuormittavat lintujen ruokintapaikkojen ylläpitäjiä, mutta onneksi montaa niistä pitääkin yllä jokin yhdistys, yhteisö tai siihen rinnastettava ryhmä harrastajia.

Suomenojan lintualtaan lintujen ruokinnalla olemme yhdistyksenä saaneet ruuat useamman vuoden Merituulen K-Raudalta, joten niistä ei ole kulua ylläpitävälle yhdistykselle kertynyt. Laskin, että tuki oli noin 500 €  ja joku 80 euroa taidettiin käyttää vielä yhdistyksen rahaa loppukaudesta viime talvena, kun K-Raudasta loppui lintujen ruuat ruokintakauden venyessä.

Toisella espoolaisella yksityisten pitämällä ruokintakulut taisivat olla 2022-23 talvena 700 euron luokkaa, jos muistan luvun oikein. Se on aika paljon rahaa se.

Julkisia lintujen ruokintapaikkoja ei kuitenkaan ole ihan jonoksi asti, varsinkin jos ruokinnalle osuu jokin harvinainen talvehtija, on se kuvaajien suosiossa. Joku huoltaa, toinen… vai…

Tästä tullaan ajatukseen, että mitä jos me kuvaajat jatkossa käydessämme ruokintapaikoilla kuvaamassa varattaisiin aina kilo, kaks kuoretonta auringonkukkaa tai pähkinää reppuun ja kuvauspäivän päätteeksi täytettäisiin ruokintalaitetta niillä?

Jos joku toimii näin, erinomaista!

Tämä varmasti auttaisi ruokintojen ylläpitäjiä niin huoltotyössä, taloudellisesti sekä samalla jokainen voisi kantaa oman kortensa kekoon talvilintujen puolesta ilman huolta, että pitää itse ruokkia lintuja läpi kauden.

Olisiko tässä ajatusta? 

LUE MYÖS:

Talvilintujen ruokinta – kattava infopaketti

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!