Toukokuu 2019 – Kettuja ja supikoiria

Kettuperheitä, pienen pieniä supikoiria ja tapahtumia

Nyt jälkikäteen, kun muistelee niin toukokuu oli varsin tapahtumarikas. Kuukausi alkoi kettuperheen kuvauksilla, joka oli tehnyt pesän varsin näkyvälle paikalle Espoossa. Aika pian kettuemo siirsi poikaset pois pesästä, kun siitä tuli eräänlainen nähtävyys kaikille ohikulkijoille sekä autoilijoille.

Tämä pesue oli jo heti alusta tottunut ihmisiin eikä muutaman ihmisen läsnäolo haitannut elämää. Ikävää oli että paikalle tuotiin ruokaa lähialueen asukkaiden toimesta eikä välitetty paikalla olleiden kuvaajien pyynnöistä ja ohjeista olla tuomatta. Ruokaa kuitenkin riitti pennuilla omasta takaa ja olin onnekas monen muun kanssa, kun pääsimme kuvaamaan kettuemon imettävän jälkikasvuaan.

Uusia perheitä ja uusia kujeita

Citykettujen määrä on joko noussut tai sitten se vain tuntuu siltä, kun niiden elämää on alkanut seuraamaan enemmän. Jatkoimme kuvauksia muiden kettuperheiden kanssa kartoittaen kokoajan tilannetta eteenpäin. Tällä taktiikalla ei pitäisi jäädä tyhjänpäälle, jos kuvauskohteessa tulee pesän vaihto tai jokin muu olettamaton muuttuja. Yhteistyö on tässä kaiken a ja o, koska yhden ihmisen aika ei riitä kaikkeen.


Suomenojan perinteistä lintuharrastuspäivää vietettiin 5.5.2019

Olimme tapahtumassa mukana omalla pienellä osastolla Emilian kanssa teemana Elämää kaupungissa. Tapahtuma sujui hyvin ja verkkokaupastani tuttuja eläinaiheisia mukeja meni kivasti kaupaksi.

Suuri muuttolintuilta Radio Suomessa

8.5.2019 illalla toimittaja Juha Laaksonen haastatteli meikäläistä Radio Suomen suuressa muuttoiltuillassa Suomenojan lintualtualtaalla. Aiheena oli valokuvaus sekä Suomenojan Luonto ry ja sen toiminta.

Lähetys on kuunneltavissa Yle Areenassa täältä

Supikoiraperhe ulkoilee

Toukokuun työllistävin kohde. Tunteja, ns. hukkaan menneitä käytettiin ehdottomasti supikoiraan ja sen pentuihin. Tulosta onneksi tuli, sillä niin monta käyntikertaa ja tuntia supikoirille on uhrattu. Paikka on edelleen aktiivinen ja yksi kesäkuun kohteista, joissa tulen vierailemaan kameran kanssa.

Kuvatoimisto: Supikoira 2019

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!