Toinen päivä Utössä, meri näytti voimansa

0
Miniloisto Utön satamassa

Aamulla heräsimme aikaisin ennen auringonnousua kuvaamaan. 7-8 tulikin sitten aamureippailtua sataman läheisyydessä ja muutamia kuvia syntyi.
Inspiraatio katosi ja oli pakko lähteä hakemaan mökistä vauhtia. 8-11 sujuikin sitten peiton alla piilossa. 11 aikaan heräsin kauheaan nälkään, joten hernerokka tulille ja syömään lounasta. Lounaan jälkeen alkoi taas valokuvajaa ramasemaan, joten oli iltapäivän päiväunien aika. Aamupäivän päikkärithän oli jo nukuttu.

Kahden jälkeen tuntui että nyt on pakko lähteä ulos, eihän täällä kehtaa vain nukkua. Mökin läheltä löysin rannasta pienen sulan, jossa oli kahdeksan kyhmyjoutsenta lähes kasassa parhaimmillaan. Loistavia kuvia syntyi sekä lennosta että vedessä. Lentokuvien ottamista helpotti joutsenten saapumissuunta, joka oli vastatuuleen 18 m/s.

Kesnäsin eteläpuolelta löytyikin sitten yllättäen ahtojääröykkiöt, joista eilen ei ollut vielä tietoakaan.

Finnlinesin rahtilaiva selvisi merellä olevista jäistä paremmin kuin kaksi muuta kollegaansa, joista toisen kävi merivartioston VL Uisko auttamassa irti hernekeiton aikaan. Jälkimmäinen pääsi irti Finnlinessin aluksen tehtyä väylää.

Parhaimmat kuvauspaikat yllätys yllätys löytyi ahtojäiden seasta, jossa tulikin pompittua ahkerasti jäänaskalit kaulassa ja jääpiikit kengissä.
Siinä missä oli tasainen jää saattoi olla yhtäkkiä useita paksuja jäälauttoja sikinsokin kasassa. Luonto näytti voimiaan.

18 m/s ja yli 20 m/s puuskissa puhaltava etelätuuli sai meren raivon valtaan. Jäälautat lensivät aallokon voimasta Kesnäsin niemenkärjessä olevan luodon rantaan pirstoutuen palasiksi

Mielenkiinnolla siis odotamme miltä rannat näyttävät huomenna, kun tuuli ei tunnu tyyntyvän ja meri jatkaa riehumistaan.

Aurinkolaski ahtojäiden taakse, oli aika siirtyä odottamaan majakan syttymistä...
Viimein majakanvalo syttyi majakassa, niinkuin joka ilta kun tarpeeksi odottaa

Kyhmyjoutsenista sekä kirkkaan tähtitaivaan kuvauksista myöhemmin omissa kuvakoosteissa lisää. Kohta nukkumaan, huomenna koittaa taas uusi päivä.

PS. Ulkona sataa nyt vettä tai jotain sen kaltaista. En ole menossa katsomaan. :)

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!