Throwback kalliokiipeilykurssin fiiliksiin

Kosketus kalliokiipeilyyn Käärmekalliolla

Osallistuin Adventure partnerssin järjestelmälle kalliokiipeilyn perusteet kurssille Vantaan Käärmekalliolle alkukesästä 2023 kaverini kanssa. Kahdeksan tuntinen kurssi piti sisällä “vanhaa” eli yläköysikiipeilyyn liittyviä teorioita, mutta sitten hyvin paljon uutta.

Se uusi olikin juuri se miksi kurssille menimme. Meitä oli kolme oppilasta, joten saimme hyvin henkilökohtaista opetusta pienryhmänä. Tämä kärpänen puraisi pahasti ja kesä menikin sitten kalliolla sekä verkostoituen uusiin kiipeilijöihin.

Itse kurssista

Alkuun totuteltiin släbikallioon ja sen kiipeilyyn, ja sitten olikin kuivaharjoittelua kallion päällä. Sää suosi meitä ja lämpötila oli jotain +25 varjossa. Olin kuulema ensimmäinen, joka tuli kurssille oman kylmälaukun kanssa.

… nyt te mietitte mitä siellä laukussa oli? No lounassalaatti tietenkin!

Filmikamera

Kamerana Canonin AF35M ja filminä Kodak Portra 400 eli kurssin kuvat otettiin harkiten ja filmille.

Tauolla leikittiin koiran kanssa, jonka omistajat tekivät laskeutumisharjoituksia.

Opit Youtubesta?

Näin jälkikäteen voi todeta, että samat opit olisi saanut Youtubesta teorian tasolla, mutta silloin pitää tietää mitkä kaikki ja oikeat videot katsoa. Youtubessa, kun on kaikenlaista opasvideota tarjolla.

Itselläni ei alkukesällä ollut kaveripiirissä ketään, joka olisi asioita voinut opettaa itselleni. Näin ollen olin valmis maksamaan kalliokiipeilyn peruskurssista 150 euroa. Edelleen olen sitä mieltä, että tämän kaltaisen kurssin kautta kannattaa lähteä harrastamaan eikä lähteä itse opettelemaan Youtuben oppeja.

 

 

Kuvat: Tuomas sekä toinen Tuomas sekä kouluttaja Tobias !

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!