Testissä Wind Pro Liner hanskat Heat Companyltä

Maastopyöräilyyn, valokuvaukseen, ulkoiluun ym…

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä The Heat Companyn kanssa. Viileiden ilmojen myötä tulee esiin kysymys, mitkä hanskat käsiin tänä vuonna. Laatikossa on monia hyviä hanskoja, mutta mitkään niistä eivät suoraan ole parhaat. Instagramissa silmiini osui loppu syksystä The Heat Company ja heidän valikoimansa. Siellä oli useita kiinnostavia hanskoja sekä ratkaisuja käsien lämpöisenä pitämiseksi vaativissa olosuhteissa.

Aiemmin olen käyttänyt ihan perinteisiä nahkahanskoja talvisin ja ne löytyvät edelleen, parikin paria. Niillä on voinut ottaa kuumasta puusta nuotiossa kiinni, ”luottorukkaset”. Tämä talvi on ensimmäinen, kun pitää somettaa kokoajan… No ei nyt oikeasti vaan ensimmäinen talvi peilittömän kameran kanssa, missä esimerkiksi tarkennuspisteen nopea siirto sekä moni muu asetus tapahtuu kosketusnäytön kautta. Hanskojen pitää siis soveltua kosketusnäytöllisiin laitteisiin, tämä pudottaa jo monet laatikostani pois, lähes kaikki. Jäljelle jää parit kesän pyöräilyhanskat, missä tämä ominaisuus toimii jotenkin.

Mitä odotan hanskoilta?

  • Ne ovat kireät ja hyvin istuvat eli oikean kokoiset kauttaaltaan
  • Lämpöiset
  • Älysormet, toimivat sellaiset
  • Hyvä pito käsiteltävään tuotteeseen

Missä käytän hanskoja?

Oikeastaan on kaksi lajia, missä olen hyvin tarkka hanskoista eli valokuvaus sekä maastopyöräily. Ensimmäisessä pitää kaikkia nappeja saada painettua ilman, että pitää olla ottamassa hanskaa pois kädestä. Maastopyöräillessä taas hyvä ote tankoon sekä tuulenpitävyys ettei viima pääse pureutumaan käsiin.

Luonnossa muuten koiran kanssa ynnä muut vastaavat on sitten toissijaista mitä sitä kädessä pitää, mutta miksi silloinkaan pettyä, jos ei ole pakko?

Wind Pro Liner, ensimmäinen kerros The Heat Companyn järjestelmässä

Nämä ovat yhdet kahdeksasta eri hanskamallista, mitkä kuuluvat liner valikoimaan. LINER valikoima on alushanska, minkä päälle tulee rankemmissa keleissä kuori eli 2nd level SHELL. Aivan arktisiin olosuhteisiin on vielä 3rd level POLAR HOODS. Tässä siis hyvin lyhyesti heidän mallistonsa idea.

Idea on hanskoissa siis se, että sinulla on alushanskat ja niille kuori rankempiin keleihin tai HEAT 3 hanskat, missä on alushanska ja kuori on yhdistettynä toisiinsa eli 1+2=3.

Kaikkia näitä hanskoja yhdistää se, että niissä on tasku käden lämmittimelle kämmenselässä tai sormien päällä kuorissa.

Lisäksi on HEAT 2, mikä on enemmän kotimainen kynsikäs eli suoja sormille, mutta suojan alla sormet paljaana. Mielenkiintoinen hanska, toivottavasti keväällä pääsee tätä testaamaan.

Hintaluokka

Koska kyseessä on enemmän tai vähemmän vaativaan käyttöön sekä olosuhteisiin suunnitellut hanskat niin ne myös maksavat enemmän kuin ”prisman rukkaset”. Kysymys on aina kannattaako laadusta maksaa ja kuinka paljon tai kuinka usein hukkaat hanskojasi?

Karkeasti alushanskojen hintaluokka on 20-50 euron luokassa, kuoret 130-180 euron, yhdistelmä eli alushanska + kuori 120-160 euroa sekä kynsikkäät 30-50 euron haarukassa.

Lämmittimet alkaen reilu eurosta aina isoihin selän lämmittimiin. Heillä on myös pohjallisia valikoimassa, mikä oli itselleni täysin uusi lämmitin.

Mitä mieltä?

Sehän teitä kiinnostaa onko näistä hanskoista mihinkään. Olen nyt käyttänyt hanskoja noin +2 aina -5 asteen keleihin ja näissä lämpötiloissa ne ovat omalle verenkierrolle hyvät.

Pyörräillessä muutaman asteen pakkasessa pelasin varman päälle ja laitoin hanskoihin kemialliset lämmittimet kämmenselkään (tasku näkyy alla olevissa kuvissa eli osio missä logo). Tasku menee velcrolla kiinni.

Ei tullut käsille viileä, olin jopa yllättynyt. Olin lähes varma, että viima puree näistä läpi ja repussa olikin paksummat hanskat varmuudeksi mukana.

Näin ollen hanskat saavat HYVÄKSYTTY leiman talviseen maastopyöräilyyn.

Lämmittimeksi muuten kelpaa perus ”XXL:n” lämmitin tai muu maailmanlaajuinen perustyyny eli tasku ei ole liian pieni niille, että sitä pitäisi käyttää vain Heat Companyn omilla tuotteilla.

Entä valokuvaus…

ALENNUSKOODI:

EMILIAANDTUOMAS2021 koodilla saa -10% tuotteista.

VINKKI: Kysyy koodia vasta vaiheessa kolme complete order
-> Enter voucher code and confirm voucher code

Kuinka hanskat toimivat kuvauksessa kameran kanssa?

Hyvin, vaikka en vielä täysin ole sinut niiden kanssa nopeaan toimintaan. Tämä johtuu osittain myös siitä etten ole ihan täysin sinut peilittömän kanssa nopeassa toiminnassa.

SMART sormenpäät toimivat hyvin, eli kameran takanäyttö sekä puhelin ottaa kosketukset vastaan. Niillä on mahdollista kirjoittaa WhatsApp viestejä eli eivät ole liian isot kirjainten näpyttelyyn. Näin voidaan todeta, että hanskat ovat parhaat tähän käyttöön (niistä mitkä minä omistan).

Itselläni on koon 9 hanska, minkä määritin hanskojen kohdalla olevasta kokotaulukosta. Siinä pitää mitata kämmen kohdalta viistosti ympärysmitta, varsin yksinkertainen tapa. Ainakin minun kädelle se toimi.

Kuoret

Kylmempiä ilmoja odottaa SHELL eli kuorihanska laukussa. Näistä ei ole vielä käytännön kokemusta, koska Etelä-Suomen talvi on toistaiseksi ollut niin leuto. Nyt näyttäisi, että talvi vihdoin alkaa ja pääsee niitä myös testaamaan ja käyttämään.

Alla pari testikuvaa kotiolosuhteista.

Kuori avonaisena ilman alushanskaa
Kuori avonaisena alushanskan kanssa

ALENNUSKOODI:

EMILIAANDTUOMAS2021 koodilla saa -10% tuotteista.

VINKKI: Kysyy koodia vasta vaiheessa kolme complete order
-> Enter voucher code and confirm voucher code


Kaupallinen yhteistyö:

The Heat Company

Ei vaikuta luonnollisesti sisältöön!

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here