Etelä-Suomeen talvi
Etelä-Suomeen saatiin kunnon talvi tammikuussa, kun meri jäätyi ja lunta tuli reippaasti. Lumen avulla eläinten seuraaminen ja pesien seuranta helpottuu. Missä kuopassa on elämää? Olimme tarkastamassa muutamaa tiedettyä supikoirareviiriä, kun törmäsimme ilveksen jälkiin metsässä. Eläimen jälkien kuvaaminen on haastavaa hangesta hyödyntäen laajakulmaa maisemallisesti.
Kokonaisuutena tammikuuhun ei kuvauspäiviä kauheasti tullut, sitäkin enemmän ulkoilua ja tulevan kartoitusta.
Rannikko jäätyi hiljalleen ja lumi peitti jään. Miltä tammikuu näytti, seuraavassa kuvia kuukauden varrelta:
Suomenojan luonnon lintuja
Suomenojan talvilinnustoon kuuluu mm. puukiipijä sekä urpiaiset, jotka aurinkoisena talvipäivänä tarjosivat itsensä kameralle. Lumessa maaten kuvakulma saatiin oikeaksi ja kohteen tasalle päästiin. Urpiaisparvi tarjosi itsensä tosi hyvin kameran eteen.
Kovat pakkaset
Kovat pakkaset tietävät aina mahdollisuutta merisavuihin ja nyt pakkanen laski lähelle -20 astetta. Meri oli jo pitkälle jäässä, mutta Suomenlinnan lautta ajaa tasaisesti väylää auki, joka mahdollistaa siltä kuvaamisen kohti Suomenlinnaa ja nousevaa aurinkoa.
Viiksitimalit
Kestääköhän ne jäät jo? Vaikea jäätalvi, koska lumi tuli aikaisin ja sitä tuli paljon. Varovaisella ja tutkivalla tiedustelulla timalien luokse päästiin ja onnistuimme niitä muutaman tunnin kuvaamaan. Tähän kuvaussessioon osallistui vain 2n + 2k isommasta parvesta. Arvion mukaan lintuja olisi alueella muutama kymmen.
Kotirusakko
Parkkipaikan edessä muuntajan kyljessä oli tämän rusakon majapaikka pari päivää. Lumikuoppaan kaivautunutta rusakkoa pääsi kuvaamaan telellä lumimassojen takaa ja seasta saadan kuvista kauttaaltaan valkoisia ja utumaisia.