Tammikuu 2018 – Kohti talvea

0

Lapinpöllö pyörähti Helgingin Viikissä

On/off talvi jatkui pääkaupunkiseudulla läpi tammikuun. Kunnon talvisia kelejä ei ollut kuin hetkittäin. Tammikuussa luontokansa kuitenkin liikahti, jopa ei toivotunlaisesti, kun Viikistä löytyi lapinpöllö. Harrastajia oli paikalla paljon, onneksi pöllö kuitenkin sai saalistaa rauhassa ja saikin saalista. Viimeiset havainnot pöllöstä oli päivältä, kun oli ottanut kanahaukan kanssa yhteen – liekö joutunut kitaan vai vaihtanut maisemaa.

Mustaleppälintu

Toinen alkuvuoden kuvatuimmista linnuista Helsingissä oli mustaleppälintu. Viikin lintu oli Suomessa ja koko Euroopassa erittäin harvinainen. Se edusti mustaleppälinnun alalajia nimeltä phoenicuroides. Lintu löytyi 9.1.2018 siltarummusta kuolleena. Meno paikalla oli hyvinkin villiä, kun siellä seitsemäs päivä kävin lyhyesti linnun kuvaamassa ja massakuvauksia katsomassa.

 

Talvinen Seurasaari

Lunta ja Seurasaari, aika tyhjää. Lähdimme kokeilemaan kepillä jäätä, jos vaikka kettu tulisi vastaan. Oravia näkyi harvakseltaan ja linnutkaan ei oikein tulleet kuvattavaksi. Päivä meni enemmän kävellessä ja talvisesta luonnosta nauttien. Harvat on kuvauspäivät nyt talvella, onneksi päivät pitenee kokoajan.

Viiksitimaleita – vihdoinkin!

Olen tänä talvena yrittänyt näitä veijareita kuvata useasti siinä onnistumatta. Nyt kuitenkin tuuri oli kohdallaan ja linnut olivat ruovikon reunassa kuvattavissa.

 

Talvinen lähiluonto

Lumisade kuorrutti puut kauniisti, oli aika lähteä lähimetsään kuvaamaan maisemia ja MrJan Gearin Ponting Bagia. Kyseessä on toinen reppuni, tämä on täysin vedenpitävä ja sopii hyvin märkään lumeen.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!