Talven viimeinen retki Utöseen ahtojää kuvien toivossa

Sääennuste oli luvannut kaunista säätä iltapäiväksi Utöseen, koko matkan taivas olikin pilvessä vai oliko? Nukuimme Arton kanssa lähes koko matkan väsyneenä aikaisesta herätyksestä, ainoastaan lounaalle heräsimme hetkeksi. Eivor kulki aikataulun mukaisesti jäätilanteesta huolimatta ja saavuimme Utöseen pilviverhon juuri poistuessa. Sääennuste piti paikkansa ja heti innostuneena kuvaamaan. Peippokin lenteli mökin viereisessä puussa, mutta sitä ei jääty kuvamaan. Oli lähdettävä Kesnäsiin katsomaan jäätilanne. Viime päivien auringonpaiste on pehmittänyt meren jäätä niin paljon ettei sinne mattimeikäläinen uskaltanut lähteä ilman pilkkijän taustaa enää (ainakaan kovin pitkälle). Pattskärissä olisi komeita ahtojäitä, mutta vesi oli jo tullut jäälle, joten sinne ei ollut asiaa.

Kesnäsin niemenkärjestä ahtojäitä oli mahdollista kuvata teleobjektiivillä läheisen luodon rannoilta

Saaren rannoilla oli jo sulia kohtia, joissa kyhmyjoutsenet viettivät aurinkoista “kevät”päivää.

Kyhmyjoutsen vaihtaa sulaa 5 metriä sivuun
Vuonna 1967 ajoi tai ajettiin m/s Torsholm karille eteläpuolen lahteen ja matalan veden aikaan osa kylkirungosta on vielä nähtävissä karikolla

Lopulta päivä alkoi olla ohi ja oli aika alkaa odottelemaan majakanvalon syttymistä, jonka jälkeen oli päivällisen aika. Illalla syötiin hyvin, jotta jaksoi tämän tekstin teille lukijat kirjoittaa.

Aurinko painuu taivaanrantaan

Nyt kohti yön pimeyttä ja tähtitaivasta valottelemaan…

Majakan länsipuolelle .

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!