Taimenet ovat löytäneet Pakkalanpuron soraikot

Elo-syyskuussa talkoiltiin entisellä Krakanojalla, nykyisellä Pakkalanpurolla taimenten kutupaikkojen puolesta. Allekirjoittanutkin oli kameran kanssa paikalla sekä osallistuin tietenkin myös soran ja kivien siirtämiseksi uomaan (pientä viikkoliikuntaa). (Vanhat bloggaukset löytyy täältä)

Tänään (28.10.2013) olimme Salosen Juhan kanssa seuraamassa kuinka taimenet uiskentelivat purossa ja valmistautuivat kutuun uusilla soraikoilla. Sateisesta ja märästä säästä huolimatta paikalla oli myös muita tarkkailijoita.

Kunnon taskulampusta oli korvaamaton hyöty kuvaamisen näkökulmasta ja Kalamaratonia varten tekemäni viritys erittäin tehokkaaseen sukellusvalaisimeen oli nyt hyödyksi, kun saimme valaisimen jalustan kuulapäähän kiinni ja osoittamaan haluamaamme paikkaan vakaasti. Juha toimi pääosin valomiehenä, mitä nyt välillä otti videota sekä napsi allekirjoittaneesta kännykällä kuvia, kun makasin ja konttasin puron reunoilla kuin pikkulapsi hiekkalaatikolla. Kiitos Juhalle valomiehenä toimimisesta, pystyi itse kuvaamaan täysiä! Vähäinen valo teki tarkentamisesta haastavaa ja epätarkkoja ruutuja syntyikin paljon, mutta kun tarpeeksi yrittää niin osuu se tarkennuskin välillä.

Oli mahtavaa katsella illan pimeydessä isojen taimenten syysriemua!

 

Muutama video kuvien lisäksi:

 

Yltäpäältä mudassa kotiin tullut kiittää ja kumartaa!

Ja bonuksena vielä muutama BEHIND THE SCENES kuva:

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!