Syyskuu 2019 – Syksy saapuu

Syksy saapuu, mutta hirvieläimien kuvaukset jatkuivat vielä

Hyvinä aamuretkinä onnistuimme näkemään hirviä, valkohäntäpeuroja, metsäkauriita ja kuusipeuroja. Pääsimme kokemaan muutaman kauniin usvaisen aamun ja onnistumisia syntyi. Yhdestä aamusta koostin lyhyen videon.

Merihanhien muuttoa

Muuttomatkalla merihanhet yöpyivät merellä, mutta saapuivat aamuisin pelloille ruokailemaan. Kuvasin kopterilla hanhien ruokailemaan tuloa yhtenä aamuna pellon reunalta. Hanhet saapuivat oikeastaan kaikista muista suunnista kuin luode-pohjoinen-koillinen, joten kopterin pitäminen paikoillaan sillä puolen peltoa oli toimiva ratkaisu, koska se ei hanhia häirinnyt. Parvet saapuivat pienempinä ja suurempina ryhminä ilmatilaan ja muutaman kierroksen jälkeen pudottautuivat edessä olevalle pellolle ruokailemaan. Lintujen ilmakuvauksen suhteen pitää olla erittäin varovainen kohteen arkuuden suhteen, mutta turvallisen etäisuuden päästä en näe siinä ongelmaa, kunhan vain kuvaaja tunnistaa ongelmat ja tarvittaessa välittömästi lopettaa kuvaustoiminnan.

Kurjet lähtivät

Suuret määrät kurkia pysähtyivät Saltfjärdeniin yöpymään ennen lähtöään etelään.

Mandariinisorsa vieraili Helsingissä

Pääkaupunkiseudulla ihastutti useampi mandariinisorsa, joista vantaalainen sai valtakunnan uutislähetyksiä myöten huomiota.

Syksyn sekalaiset

Longinoja kuntoon – talkoilua uhanalaisten taimenien puolesta

Video talkoista

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!