Suomenojan luonto esittää

0

LOGO-jiipekki

Suomenojan luonnolla on oma, Espoo-päivään liittyvä tapahtuma Sinebrychoffin huvilalla, Karhusaaressa tulevana lauantaina eli 31.8. Tapahtumamme aikaikkuna on 10-16.

Tilaisuuden tarjonta on seuraava:

1. Tunnettu luontoasiantuntija Pertti Seiskari toteutti 1960-luvulla dokumenttielokuvan ”Oli kerran”. Elokuvaa kertoo Suomenojan luonnosta ja Suomenojan ensimmäisestä suuresta muutoksesta lasten silmin katsottuna. Elokuvan ensiesitys oli Yle:llä 2.11.1965. Elokuva palkittiin Japanissa kansaivälisillä dokumenttielokuvafestivaaleilla. Suomenojan Luonto osti elokuvan digitoinnin Yle:ltä sekä esitysoikeudet omissa maksuttomissa tilaisuuksissaan. Elokuvaa esitetään tietokoneella vuorotellen Seiskarista tehdyn haastattelun kanssa Karhusaaren tilaisuuden kahviossa ”non-stop”-periaatteella. Elokuvan kesto on noin 40 minuuttia ja haastattelukoosteen 20 minuuttia.

2. Suomenojan Luonnolla on myös kaksi omaa multimediaproduktioita, joiden esitys on talon auditoriossa. Ensimmäinen on ”Ympyrä sulkeutuu – Tulevaisuus historiassa – Historia tulevaisuudessa” ja se palaa aluksi Suomenojan historiaan. Esitys sisältää mm. Pertti Seiskarin muisteluita 60-luvulta taustakerrontana. Lisäksi Suomenojan luontoa seurataan vuodenkierron avulla ja pohditaan myös tulevaa. Esityksen on suunnitellut ja toteuttanut Jukka Ranta. Esitykset ovat klo 10,11,12,13,14 ja 15. Esityksen kesto on 25 minuuttia.

Toisen esityksen nimenä on ”Suomenojan lintuparatiisi”. Se keskittyy lintumaailman tapahtumiin. Lintujen ohella pääosissa ovat piisamit, sammakot ja rantakäärmeet. Esityksen on suunnitellut ja toteuttanut Tuomas Heinonen. Esitykset ovat 10:30,11:30,12:30,13:30,14:30 ja 15:30. Esityksen kesto on 25 minuuttia.

3. Seiskarin haastattelu tehtiin 13.8 ja Esa Lötjönen kuvasi sen videolle ja äänitti haastattelun. Jukka Ranta kuvasi tilaisuudessa still-kuvia. Haastattelusta on tehty noin 20 minuutin video. Haastattelu oli sen verran mielenkiintoinen, että olemme päättäneet antaa sille sen ansaitseman arvon ja esittää siitä koosteen elokuvan kanssa vuorotellen.

Tervetuloa

Suomenojan Luonto – www. suomenoja.fi

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!