Suomenojan lintuallas heräsi henkiin toisena pääsiäispäivänä

Toinen pääsiäispäivä valkeni kirkkaana yöpakkasten saattelemena lintualtailla. Yöpakkanen oli jäädyttänyt altaan niin että itäisen tornin edustan sulassa oli koko kattaus linnustosta lukuunottamatta naurulokkeja, jotka kaartelivat korkealla taivaalla.

Täysikuu laski puhdistamon taakse auringon jo osuessa korkeimpiin rakennelmiin. Tänä vuonna kuvaukset lähtivät hyvin käyntiin ja aamun parin tunnin saldoksi jäi ihan hyvä kattaus yleisimpien lajien puuhastelua (niiden jotka ovat jo saapuneet).

Kyhmyjoutsen

Kyhmyjoutsenet liikkuivat koko aamun aktiivisesti ja kävivät ihan kuvaajien edessä näyttäytymässä. Voimalaitoksen seinistä ja putkista heijastuvat värit toivat lisämausteen auringonnousun värimaailmaan.

Harmaasorsa

Kaksi harmaasorsapariskuntaa vähän kisaili keskenään.Harmaasorsat houkuttelevat bongareita paikalle.

Nokikanat

Nokikanat aloittivat keväiset turnajaiset tappeluilla ja juoksukilpailuilla. Loppuviikkoa kohden taistelut piristynee tämän aamuisesta. Muutama ihan hyvä vääntökin nähtiin. Kuvaajan silmissä kevään ehdoton kohokohta.

Telkkä

Altaan energiapommit. Taas mentiin eikä meinattu. Kaksi koirasta jahtaa toisiaan naaraan odottaessa vieressä. Odotus palkittiin ja sulho pääsi jatkamaan sukuaan.

Punasotkat

Punasotkakoiraita on altaalla jälleen varmaan yli 10 yhtä naarasta kohden. Mitään erikoista piiritystä ei tänään nähty vaan naaraat saivat jopa nukkua koiraiden pyöriessä ympärillä puuhaten omiaan.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!