Sigma 15mm f/2.8 EX DG Fisheye ensikosketus

Pitkän odotuksen jälkeen tammikuussa alkoi vihdoin ilmaantua myyntiin käytettynä Sigman 15 millistä kalansilmää. Sanonta nopeat syö hitaat toimi ja onnistuin nappaamaan toisen myyntiin tulleista laseista vähän reilu puoleen hintaan siitä mitä siitä joutuu Suomessa uutena kaupassa maksamaan.

Tietenkin kuin lapsi karkkikaupassa olin innoissani uudesta linssistäni ja pitihän sitä päästä heti ulkoiluttamaan. Onneksi kelitkin olivat suotuisat ja pääsin testaamaan aurinkoisessa säässä linssiä.Yllätykseksi huomasin jo maastossa ettei heijastumia tule lähes ollenkaan ja kohti aurinkoon kuvaaminen onnistuu helposti. Tietenkin muutamia pieniä heijastumia tuli, mutta sellaisia että ne pystyi klikkaamaan kuin pölypallot pois kuvasta Lightroomissa. Horisontti pysyy suhteellisen suorana, kun kuvaa suoraan eikä ala- tai yläviistosta maisemaa. Itseäni ei ole koskaan häirinnyt vääristymät, ne tuovat kuviin oman tunnelman. Sitähän varten kalansilmälinssit on?!?!

Seuraavassa muutamia kuvia mitä sain ensimmäisinä kuvauspäivinä aikaiseksi uudella linssillä Canonin vitossarjalaisessa:

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!