Saaristomeren talvi näyttelyn synty

1

Saaristomeren talvi näyttelyn kuvat alkoivat rajautua neljääntoista valittuun yksilöön, jonka jälkeen oli aika tulostaa ne. Tulostin kuvat itse kotona Hahnemühlen Museum Etching paperille A3+ kokoon. Kustannukset pysyivät kurissa ja muutamat tulosteet tulikin tulostettua kahteen kertaan käyttäjätason virheistä johtuen. Pieleen menneet tulostukset tyttöystävä risti Ben & Jerry -vahingoiksi, koska paperi maksaa yhtä paljon kuin jäätelöpurkki.

Seuraavaksi oli vuorossa kuvien vedostus Kapa-Fix levyille. Dekolevystä haettiin laatikollinen levyjä Arton kanssa puoliksi, jolloin päästiin hyödyntämään määrä alennusta sekä saatiin levyjä samalla varastoon tulevia projekteja varten.

Tulosteiden liimaus Kapalle oli helppoa eikä ilmakuplia syntynyt yhtään. Museum Etching on niin paksua paperia, että kuva oli helppo kiinnittää kumitelalla pahviin. Viimeisenä tauluihin liimattiin jokaiseen alumiininen U-lista vahvistamaan levyä ja estämään Kapan elämistä, mutta tärkeimpänä tarkoituksena kuitenkin ripustusta varten. U-listan avulla taulun saa myös irti seinästä ja alaosaan liimattiin Kapan jämäpaloista koroke, jolloin taulu on tasaisesti 15mm irti seinästä.

Viimeisenä tulostettiin kuvatekstit samalle paperille A4 kokoon, jotka liimattiin myös Kapa-Fix levylle ja leikattiin. Niihin kiinnitettiin sitten nastat takapuolelle, jolloin ne on helppo laittaa taulujen viereen kiinni painamalla.

Vieraskirjan löytäminen näyttelyyn osoittautui isoimmaksi ja vaativimmaksi hommaksi. Paikallisista kirjakaupoista sekä muista vastaavista kaupoista ei mitään mukavaa kirjaa löytynyt, joten viimein oli tyydyttävä yksi väriseen kirjaan. Tammikuun alussa suuntasimme Jurmoon, jossa Klasulla oli mökissämme käsinsidottu vieraskirja, jonka kannet olivat vanhasta kartasta tehty. Kirjan takana oli valmistajan mainos ja kävimme paluumatkalla Helmivene nimisessä käsityöyrityksestä Paraisilla ostamassa Utön alueen kartalla varustetun vieraskirjan. Hyvä vieraskirja löytyi sittenkin, aivan viime hetkellä!

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!