Pysähtyttävän kaunis talvinen aamu Lauttasaaressa

0
Ulko-Hattu

Meren ollessa auki ja Pekka Poudan luvatessa lähes kahdenkymmenen asteen pakkasia kirkkaalla taivaalla on Lauttasaaren eteläkärki yksi pääkaupunkiseudun parhaista kuvauspaikoista. Rannikon tuntumassa oli vielä paljon vesilintuja; sinisorsia, telkkiä, tukkasotkia, isokoskeloita sekä kyhmyjoutsenia, joten ajatuksessa oli kuvata lintuja ja sekä lintuja maisemassa. Maisemaan kun lisätään lintuparvi taivaalle niin se tuo heti enemmän sisältöä kuvaan kuin pelkkä muutoin upea maisemakuva.

Yön pakkaset olivat jäädyttäneet pieniä jäälauttoja uimarannan edustalle, mutta muutoin meri oli jäätön. Sinisorsia oli iso parvi Pikku-Hatulle johtavan matalikon ympäristössä, missä myös muutamat kyhmyjoutsenet ruokailivat. Ulompana oli sitten telkkiä ja tukkasotkia. Isokoskelot lentelivät yksin tai pienissä ryhmissä edes takaisin välillä laskeutuen ulommas saarien rannoille.
Kävelin rannan tarkastaen etualat ja tehden alustavan suunnitelman ennen auringonnousua, koska sen jälkeen kun aurinko tulee esiin niin maisema ja valot muuttuvat nopeasti. Ennenkuin huomaakaan niin aurinko on jo noussut niin ylös että voidaan puhua talvisesta keskipäivän auringosta. Kuulun niihin kuvaajiin, jotka haluavat ja yrittävät tallentaa kaiken kerralla eikä vain yhtä maisemaa päivässä.

Kuvauksellisesti oli aika mainio parituntinen aamu!

Vesilintuja lensi parvissa rannikon myötäisesti

Sinisorsia Veijarivuoren ulkoilupuiston rannalla
Tallinkin risteilyalus ilmestyi merisavujen seasta kuvaan
Kyhmyjoutsenet sinisorsien kanssa kuvassa
Sisä-Hattu auringonnousun aikaan

Vesilintuja merisavujen seassa

Telkkä
Isokoskelo
Isokoskelo
Telkkiä ja tukkasotkia

Kyhmyjoutsen
Tukkasotka
Isokoskelot Ulko-Hatun ohituslennolla
Telkkä- ja tukkasotkaparvi nousee Ulko-Hatun edustalta ilmaan
Telkkä- ja tukkasotkaparvi nousee Ulko-Hatun edustalta ilmaan

Kyhmyjoutsen

Vesilintuja merellä
Vesilinnut taivaalla Ulko-Hatun yläpuolella
Kalastaja ja vesilintuparvi

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!